Kristoffer Ingebrigtsen er ikke den mest kjente i den profilerte søskenflokken, men den eldste, og var den første som begynte å løpe, og det første barnet Gjert Ingebrigtsen ble trener for.

I tv-serien Team Ingebrigtsen kan du se ham sykle rundt som «hare» for løpebrødrene. I dag jobber han som senior manager i et advokatfirma i Stavanger, skriver Aftenposten.

Et av de første vonde barndomsminnene Kristoffer Ingebrigtsen (36) har, handler om lillebroren:

– Henrik var bare to-tre år og hadde gjort noe galt. Jeg var seks. Gjert sto med benet oppå hodet hans, og liksom trykket nedover, mens Henrik lå på gulvet og sprellet med bena. Det fortalte jeg i avhør også, sier Kristoffer.

Det er lenge siden han gikk rundt og engstet seg for farens humør. Men 36-åringen kan ennå huske lukten av pusten hans.

– Han skulle alltid være så nærme deg og skrike. Da kjente du ånden hans, forklarer Kristoffer Ingebrigtsen.

En gang skal faren ha tatt kvelertak på Kristoffer med begge hendene, og klemt til.

– Jeg følte at han skulle drepe meg, sier den eldste i søskenflokken.

Det er Kristoffer som skal ha opplevd de groveste tingene Gjert Ingebrigtsen ble anmeldt for. Men disse forholdene ligger mer enn ti år tilbake i tid og er derfor foreldet. Gjert Ingebrigtsen er dermed ikke tiltalt for det sønnen forteller om her. Hans opplevelser vil aldri bli behandlet i en egen rettssak.

– Det er likevel greit at folk vet, synes Kristoffer Ingebrigtsen.

– Når Gjert blir hausset opp som en Gud i alle retninger, som han ble en stund, blir han på noen måter bare verre.

Henrik, Jakob, Filip og lillesøsteren er kjent med innholdet i denne saken og stiller seg bak det broren forteller til Aftenposten.

Gjert Ingebrigtsens forsvarere, Heidi Reisvang og John Christian Elden, minner om at deres klient på et tidspunkt skal møte i retten.

– Han benekter enhver straffbar opptreden overfor barna sine og forventer en rettferdig behandling når saken kommer opp for en domstol, skriver de til Aftenposten.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.