Russland gjennomførte onsdag et kraftig angrep mot Lviv vest i Ukraina. Syv mennesker ble drept, deriblant tre barn. De bygningsmessige skadene er store. Lviv er en historisk by med mye verdifull arkitektur. Den har hittil sluppet forholdvis skånsomt fra krigen.

Angrepet rammet både gamle bygårder, boligbygg, skoler og helseklinikker i et sentrumsområde med mange historiske bygninger.

En video lagt ut på Telegram viser ordfører Andrij Sadovij omgitt av bygningsruiner. Han sier at over 50 bygg i sentrum av byen har fått skader.

Zelenskyj kaller det nok et tilfelle av russisk terrorbombing, hvilket det utvilsomt er. Han ber om vestlige våpen slik at Ukraina kan slå til like hardt inne i Russland. Han kaller det et «rettferdig svar».

President Volodymyr Zelenskyj fordømmer det han kaller russiske terrorangrep mot ukrainske byer og ber nok en gang allierte land om å gi Ukraina langdistansevåpen som kan brukes mot russisk territorium. Han sier rakettene trengs for å kunne gi Russland et «rettferdig svar». (NTB)

Talskvinne russisk UD, Maria Zacharova, sier at Russland i tilfelle et angrep dypt inne i landet av den typen Zelenskyj ber om, vil utløse et svar som ukrainerne sent vil glemme.

Moskva komme med et «et umiddelbart og svært smertefullt» svar hvis det skytes langtrekkende raketter mot Russland fra Ukraina.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.