Den avgåtte Bamban-ordføreren i Tarlac, Alice Guo, har blitt arrestert i Tangerang City i Jakarta, Indonesia, opplyser filippinske myndigheter onsdag.

Justisdepartementet opplyser at Guo, også kjent som Guo Hua Ping, ble pågrepet kl. 23.58 tirsdag, basert på informasjon fra politiinspektør Audie Latuheru i det indonesiske politiet, skriver The Manila Times.

«Denne utviklingen har blitt bekreftet av våre kolleger i Immigration, som har bekreftet at Guo for øyeblikket er i varetekt hos det indonesiske politiet i Jatanras Mabes Polri», sier justisdepartementet.

I en uttalelse beskriver justisminister Jesus Crispin Remulla arrestasjonen av Guo som et «bevis på den utrettelige innsatsen til våre politimyndigheter og styrken i det internasjonale samarbeidet for å bringe rømlinger for retten».

«Vi vil sørge for at alle rettslige prosesser blir fulgt for å stille henne til ansvar for eventuelle forbrytelser hun har begått», sa Remulla.

Senator Sherwin Gatchalian sa at han hadde fått informasjon om arrestasjonen av Guo fra National Bureau of Investigation (NBI).

«Vi vil rette en stor takk til indonesiske myndigheter og NBI for deres raske pågripelse av Guo Hua Ping (også kjent som Alice Guo) og hennes medhjelpere», sier Gatchalian i en tekstmelding til journalister.

Senatoren har sammen med kollega Risa Hontiveros stått i spissen for senatets pågående etterforskning av Guo og hennes påståtte forbindelser til de filippinske offshore-spilloperatørene (POGO) som opererer ulovlig under hennes jurisdiksjon.

Senatoren sa at siden Guo har blitt tatt, må hun stilles til ansvar for anklagene som er rettet mot henne, som menneskehandel, hvitvasking av penger, brudd på senatets ordre og annet.

«Hun må stå til ansvar for dette i landet vårt», understreket han.

Gatchalian understreket at etter at NBI og Bureau of Immigration (BI) har behandlet Guo, bør hun også bringes til senatet, fordi det kun er senatet som har en utestående arrestordre mot henne.

Senatoren sa også at Guo burde avsløre identiteten til sine medskyldige i de kriminelle aktivitetene i Bamban og identifisere hvem som hjalp henne innad i regjeringen.

«Vi trenger spesifikke navn, slik at vi  kan gå til rettslige skritt også mot dem.»

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.