Hamas hånet pårørende til de seks gislene som ble funnet drept i Gaza, ved å offentliggjøre forhåndsinnspilte opptak av ofrene. I den hjerteskjærende videoen advarer Hamas om at dette bare var en forsmak på gislenes «siste beskjeder», skriver New York Post.

Eden Yerushalmi (24), et av de magre og utmattede gislene, sa i den uhyggelige propagandavideoen at hun fryktet at hun aldri ville slippe unna i live. – Bombingen her stopper aldri, og vi er redde for våre liv. Vi er redde for å dø her, sa Yerushalmi, ifølge Jerusalem Post.

– Hei, nyttige idioter, her er en beskjed fra Hamas, skriver Emily Austin som la ut en kopi av videoen på X.

– De tok opp disse videoene før de henrettet gislene. Hvis dere fortsatt kan støtte disse monstrene, er dere selv onde terrorister. Enkelt og greit. Ikke rop om våpenhvile når dere ikke krever gislene løslatt også.

Eden Yerushalmi og de fem andre gislene – amerikansk-israelske Hersh Goldberg-Polin (23), Ori Danino (25), Alex Lobanov (32), Carmel Gat (40) og Almog Sarusi (27) – ble funnet døde i en tunnel i Rafah på lørdag. De antas å ha blitt drept to til tre dager før likene deres ble funnet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag at de alle ble henrettet med et skudd i bakhodet.

De palestinske terroristene antydet også i et eget innlegg mandag at de uskyldige fangene ble henrettet med vilje fordi de var i ferd med å bli reddet av israelske styrker, skriver The Post.

En melding fra Eden Yerushalmi til Israels statsminister Benjamin Netanyahu var også spilt inn, men den ble ikke inkludert i det som ble sluppet ut, ifølge Jerusalem-avisen.

Bare noen dager etter merkedagen for den katastrofale uttrekningen fra Afghanistan uttalte Joe Biden at Netanyahu ikke har gjort nok for å få gislene løslatt.

Det ser ut til at hans nesten tre uker lange ferie er over, og i stedet for å steke seg i solen på en strand, var han til stede i The Situation Room for å diskutere gisselsituasjonen.

Yerushalmi, som jobbet som bartender på Nova-musikkfestivalen da hun ble bortført under massakren den 7. oktober, sa ifølge Times of Israel til familien sin: – Jeg elsker og savner dere alle så mye.

I filmen dukket hver av fangene opp og sa navnene sine før filmen gikk over til stillbilder – inkludert en som truet med å v videreformidle fangenes siste ord:

– Om noen timer vil vi offentliggjøre deres siste uttalelser, sto det på hebraisk, engelsk og arabisk i videoteksten. – Utvekslingsavtale … frihet og liv, militært press … død og fiasko.

– Hours & We will release their last statements, the video text said in Hebrew, English and Arabic. Exchange deal… freedom & life, military pressure… death and failure.

I mars publiserte Hamas en propagandavideo med Hersh Goldberg-Polin. Armen hans ble sprengt av fra albuen og ned da han hjalp til med å kaste ut granater fra bunkeren hvor flere hardt skadde ungdommer oppholdt seg.

Hersh så sin venn Aner Shapira bli drept av terroristene, og grusomme opptak viser ham og andre skadde under massakren i Israel den 7. oktober.

Hamas publiserer propagandavideo av gisselet Hersh Goldberg-Polin

– Hamas skyter seks gisler, deriblant en amerikaner, på kloss hold, i hodet, og Biden klandrer Israel for ikke å overgi seg til Hamas, skriver Ben Shapiro på X. – Det beste håpet for verden er at han drar tilbake til stranden og sover resten av sin presidentperiode.

Visepresidentkandidat Tim Walz fikk også kritikk. Han ble spurt om sin reaksjon på at seks henrettede gisler ble funnet i Gaza, deriblant en amerikansk statsborger.

– Vet dere hva han sa? skriver DC Draino på X.

– Ingenting – han løp sin vei.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.