Sofia Rana kritiserer Bjørnar Moxnes for å ha lagt seg for tett på Natos krigslinje. Hun vil ha sterkere markering av fredsarbeid og nedrustning.

– Jeg vil prioritere at Rødt løfter fredssaken. Nedrusting og ikke minst atomnedrustning. Det er mange der ute som savner representanter på Stortinget som jobber mot opprustningsvanviddet og krigsretorikken som pågår nå, sier Rana til Klassekampen.

Men Moxnes tar ikke til seg kritikken.

– Jeg har tatt initiativ til at Norge skal ta en ledende rolle i arbeidet for en rettferdig og varig fred i Ukraina, og fulgt opp dette ved alle korsveier i Stortinget. Det er mer til hinder enn til hjelp i fredsarbeidet når sentrale tillitsvalgte i Rødt usynliggjør dette, sier Moxnes.

Espen Barth Eide er også for en rettferdig fred. Han definerer det som full seier for Ukraina. For å oppnå det støtter Norge at Ukraina kan bruke vestlige våpen dypt inne i Russland. Mener Moxnes også det? Har han sagt imot?

Rødt har i dag to stortingsrepresentanter fra Oslo: Bjørnar Moxnes og Seher Aydar. Begge ønsker å fortsette, og Moxnes har sagt at han vil at Aydar skal få førsteplassen.

Men Moxnes stsjerne har falmet i Oslo. De vil heller ha Sofia Rana.

Et flertall av bydelslagene i Rødt i Oslo vil heller ha bystyrerepresentant Sofia Rana enn tidligere partileder Bjørnar Moxnes på andreplassen, som regnes som sikker.

Hvem som får stå på første- og andreplass blir avgjort på et allmøte blant medlemmene i Rødt i Oslo 21. november. Der har alle medlemmer i Rødt i Oslo stemmerett.

At Moxnes vippes ut fra sikker plass på Oslo-lista er oppsiktsvekkende.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.