Minst 47 er drept og minst 206 er såret i et angrep på et senter for kommunikasjon og et sykehus i Poltava i Ukraina. Tapstallene er ventet å stige. Det er ett av de alvorligste tapene på ukrainsk side på en gang.

Ifølge NRKs Morten Jentoft sto rekruttene oppmarsjert utendørs da en Sikanderrakett slo ned. Det er andre gang mønstring av rekrutter utendørs rammes.

President Zelenskyj var ille berørt. Dette var tap som kunne vært forhindret.

Uverifiserte bilder som sirkulerer i sosiale medier, viser lik som ligger foran en stor bygning med flere etasjer. Bygningen, som har store ødeleggelser, skal ha vært lokalene til det militære instituttet for telekommunikasjon og informasjonsteknologi ved Kievs polytekniske institutt i Poltava.

Ifølge innenriksminister Ihor Klymenko ble minst 25 mennesker reddet ut av ruinene. I det nærliggende boligområdet ble vinduer ødelagt og fasader skadet av eksplosjonsbølgen.

Poltavas guvernør Filip Pronin sier at mange innbyggere har gitt blod for hjelpe sårede etter angrepet. De lokale myndighetene har erklært en sørgeperiode på tre dager. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.