Europa begynner å få barn som begår forbrytelser som minner om det barnesoldater i Afrika er kjent for. I Storbritannia er fem barn ned i tolvårsalderen pågrepet av politiet, mistenkt for drap på en 80-åring. Mannen døde etter å ha blitt overfalt i en park.

Politiet i Leicestershire i England har innledet drapsetterforskning etter at den 80 år gamle mannen døde på sykehuset av skadene han ble påført søndag kveld.

Mannen luftet hunden i en park da han ble overfalt, og en gruppe unge flyktet fra stedet. Politiet har etterlyst vitner til hendelsen.

Fem mindreårige er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak overfallet. Blant dem er en gutt og en jente på 14 år, samt en gutt og to jenter på tolv år, opplyser politiet.

– Som følge av at offeret døde i går kveld, har dette nå blitt en drapsetterforskning, trist nok, sier politiinspektør Emma Matts.

Det er en uvilje fra voksensamfunnet mot å behandle barna som bevisste subjekter. Men alvoret i forbrytelsene tvinger frem at man foretar seg noe. Drap er drap.

I Sverige ble det med planene, men der er drapsmenn under kriminell lavalder allerede et stort problem.

Kriminelle i Sverige lovet en elleve år gammel gutt 150.000 kroner dersom han gjennomførte et drap, skriver avisa Värmlands Folkblad.

Det er ikke kjent hvem gutten skulle drepe, men svensk påtalemyndighet bekrefter at det er snakk om en konkret sak.

Tirsdag ble fire unge menn tiltalt for blant annet å ha oppfordret til drap og til brudd på våpenloven.

De fire skal ha forsøkt å rekruttere fire barn, det yngste en gutt på elleve år, til å begå grove kriminelle handlinger.

En 20-åringen forsøkte ifølge tiltalen å rekruttere elleveåringen til å begå et drap i august i fjor.

Gutten fikk detaljerte instruksjoner, og en av de andre tiltalte lovet ham 150.000 svenske kroner i belønning, går det fram av tiltalen. (NTB)

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.