En skole introduserer Storbritannias første «lærerløse» klasserom ved hjelp av kunstig intelligens (KI). Dette melder Sky News.

Kunstig intelligens brukes allerede i klasserom, for eksempel ved å hjelpe til med timeplaner. Men på denne skolen gir kunstig intelligens ikke bare en hjelpende hånd, den tar tøylene.

David Game College, en privatskole i London, åpner sitt nye lærerløse kurs for 20 GCSE-studenter nå i september. Elevene skal lære ved hjelp av en blanding av kunstig intelligens-plattformer på datamaskinene sine og briller for virtuell virkelighet (VR).

Plattformene lærer hva eleven er god på og hva han eller hun trenger mer hjelp med, og tilpasser deretter leksjonsplanene for semesteret.

«Det finnes mange utmerkede lærere der ute, men vi er alle feilbarlige», sier John Dalton, skolens medrektor. «Jeg tror det er veldig vanskelig å oppnå [KIs] nivå av presisjon og nøyaktighet, og også den kontinuerlige evalueringen».

De 20 studentene vil betale rundt 27.000 britiske pund i året.

En av tre har brukt KI på skole eller jobb

«En lærer kjenner egentlig ikke til feilene dine, fordi han har så mange elever», sier Joseph, en student ved David Game College som har testet systemet. «Så han kjenner ikke til feilene dine, mens den kunstige intelligensen vil finne ut hva som er feilene dine og hjelpe deg med å forbedre deg.»

Elevene blir ikke bare overlatt til seg selv i klasserommet. Tre «læringscoacher» vil være til stede for å gi støtte. De skal også undervise i fag som KI-en sliter med i dag, som kunst og seksualundervisning.

Alexander Vansittart, en tidligere latinlærer som har undervist elever med behov for spesialundervisning, har begynt som læringscoach.

«Jeg ble veldig begeistret for hva dette kunne gjøre for unge mennesker, hvordan det kunne hjelpe dem med å forandre livene sine. Det var derfor jeg søkte på jobben, fordi jeg tror at dette vil forandre liv», sier han til Sky News.

Tanken om å overlate barns utdanning til kunstig intelligens er imidlertid kontroversiell.

Chris McGovern er pensjonert rektor og tidligere rådgiver for den politiske enheten i Downing Street 10. Han driver nå Campaign for Real Education og sier at selv om kunstig intelligens har en rolle å spille i klasserommet, går dette for langt.

«Jeg forstår hvorfor [skoler] kanskje satser på KI. For det første er det billigere», sier han, selv om David Game College avviser at dette er en billigere tilnærming enn tradisjonell undervisning.

«Problemet med KI og dataskjermen er at det er en maskin, og den er inaktiv, så du avhumaniserer læringsprosessen med en gang, og fjerner de mellommenneskelige ferdighetene og samspillet mellom elevene og læreren», legger McGovern til. «Det er en sjelløs og dyster framtid hvis den kun skal følge KI-veien».

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.