Leder i Partiet Sentrum i Drammen, Sajid Mukhtar, er opprørt over det han kaller «de mange beskyldningene fra Lars Thorsen og SIAN».

Mukhtar reagerer kraftig på at SIAN på sin hjemmeside skriver at «Sajid Mukhtar er en god muslim og opplagt deporteringskandidat».

«Dette utsagnet går langt ut over religionskritikk og er en trussel som ingen i et demokratisk samfunn bør måtte tåle, uansett om man er en offentlig person eller ikke», skriver Mukhtar i Utrop.

Sentrum-politikeren trekker paralleller til andre verdenskrig, og at deportasjon der ble brukt som et redskap for å fjerne jøder fra samfunnet.

«I moderne tid ser vi lignende retorikk i autoritære regimer hvor minoritetsgrupper blir utpekt som en trussel mot nasjonen og deretter behandlet som annenrangs borgere. Slike handlinger starter ofte med ord – ord som de SIAN nå bruker om muslimer i Norge. Vi må være tydelige på at slik retorikk er uakseptabel», skriver Mukhtar.

Han gjør samtidig et poeng ut av at deportasjon vil være umulig i hans tilfelle, fordi han er en ekte nordmann.

«Jeg er født og oppvokst i Norge, og jeg er norsk statsborger. Ingen, hverken Lars Thorsen eller noen andre, kan deportere meg fra mitt eget land. Jeg er en del av det norske fellesskapet, og jeg har like mye rett til å være her som enhver annen nordmann», skriver Mukhtar.

Han mener at å bruke deportering som en trussel, ikke bare er et angrep på ham som person, men også på hele det demokratiske samfunnet i Norge.

Sajid Mukhtar er en kjent figur i Drammen. Han har tidligere vært styreleder for Drammen moské og er nå medlem av Drammen bystyre, hvor han representerer partiet Sentrum. Mukhtar har vært aktiv i å fremme «politisk mangfold» og har sterke meninger om temaer som innvandring og integrering.

Mukhtar har også vært involvert i det pakistanske partiet Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) og har jobbet for å gjøre Drammen til en modellby for «politisk mangfold».

Han har uttrykt misnøye med enkelte kommunale vedtak, spesielt dem som kun ønsker å ta imot ukrainske flyktninger.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.