Titusenvis av israelere har møtt opp i demonstrasjoner, motorveier er stengt, og det er varslet generalstreik fra mandag. Israelerne vil ha alle gislene hjem.

Netanyahu ga Hamas noen dagers pause for å gjennomføre vaksinering mot polio. Etter pausen fikk den israelske regjeringen ytterligere seks døde gisler som takk. Det har fått det til å koke over for vanlige israelere. Alle er rammet av Hamas’ groteske handlinger.

De kritiske mot regjeringens håndtering er delt mellom dem som mener det trengs en avtale snarest med Hamas for å få frigitt gislene, og på den andre siden dem som mener det trengs sterkere lut for å utslette Hamas raskere.

(NTB):

Tusenvis av mennesker demonstrerer i Israel søndag med krav om at regjeringen må gjøre mer for å få hjem de gjenværende gislene fra Gaza-stripen.

Sinte og sørgende demonstranter fylte nok en gang gatene i Jerusalem og Tel Aviv, der de ropte slagord mot regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu.

Lørdag kveld ble seks israelske gisler funnet drept inne på Gaza-stripen, og søndagens demonstrasjoner er en av de største siden krigen på Gaza-stripen startet for nesten elleve måneder siden.

I Jerusalem samlet flere tusen demonstranter seg utenfor Netanyahus kontor. Flere gråt, mens andre ropte sinte slagord og hyttet med nevene. I Tel Aviv bar pårørende til flere av gislene på kister som symboliserte gislene.

Mange mener at Netanyahu og regjeringen hans har skylden for at Israel ennå ikke ha fått til en avtale med Hamas om frigivelse av gislene, og at regjeringen er mer opptatt av å beholde regjeringsmakten enn av å redde gislenes liv.

– Sønnen min lever fortsatt, men hver dag er som en runde russisk rulett som Netanyahu spiller til alle gislene dør. Vi lar ham ikke gjøre det, sier Einav Zangauker til avisa Haaretz.

Hun er mor til gisselet Matan Zangauker og deltar i demonstrasjonen i Tel Aviv.

Ifølge israelske rettsmedisinere ble de seks gislene som ble funnet lørdag, drept få dager tidligere.

– Ingenting er verre enn å vite at de kunne ha blitt reddet, sier en annen som deltar i protestene, Dana Loutaly, til nyhetsbyrået AP.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.