I Donald Trumps nye bok «Save America» som kommer i salg 3. september, anklages Facebook og Mark Zuckerberg for å ha påvirket valget i 2020. 

Vet hvem valgsvindlerne er

Politico har fått lov til å sniklese boken før lanseringen om to dager. Der har de i en billedtekst funnet en «trussel» mot Mark Zuckerberg: 

– Vi følger ham nøye og hvis han gjør noe ulovlig denne gangen, skal han tilbringe resten av livet i fengsel – i likhet med andre som deltar i valgsvindel. 

I forrige måned advarte Trump Zuckerberg på Truth Social: 

– Vi vet hvem valgsvindlerne er. Vær forsiktig, Zuckerbucks.

«Zuckerbucks» er en referanse til de millioner av dollar Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan donerte Demokratene. 

Kappen snus med vinden

Mark Zuckerberg som har data nok til å analysere seg frem til hvilken vei vinden blåser, har i et brev til republikaneren Jim Jordan, fortalt at han angrer på at han i 2021 bøyde seg for presset fra Biden-administrasjonen om å sensurere covid 19-innhold.

Han innrømmer at Facebook skjulte historier om Hunter Bidens bærbare datamaskin – og nu har han heller ikke planer om å støtte Demokratene ved presidentvalget 5. november.

Facebook og Zuckerberg foran USA-valget: Angrer covid-sensur, og null mer penger til Demokratene

Smisker’n

Tidligere iår gikk Trump imot sitt eget parti da han advarte mot å forby TikTok: 

– Hvis vi kvitter oss med TikTok vil bare Facebook og ‘Zuckerschmuck’ doble sin trafikk.

Efter det mislykkede attentatet i juli forsøkte Zuckerberg å smiske seg til sympati hos Trump:

– Å se Donald Trump reise seg efter å ha blitt skutt i ansiktet for så å kjøre en knyttet hånd i været med det amerikanske flagg i bakgrunnen, er noe av det råeste jeg har sett i hele mitt liv.  

Travelt med å nøytralisere seg

Under et intervju med Fox Business sa Trump at Zuckerberg ringte ham flere ganger efter attentatet, blant annet for å fortelle at han ikke ville støtte noen demokrat.

Meta har bekreftet at han i motsetning til i tidligere valg, har avstått fra å støtte noen av kandidatene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.