De seks unge gislene som ble funnet i Rafah av IDF, var i live få dager før de ble funnet. De ble brutalt myrdet av Hamas. Dermed sender Hamas et signal om at de vil kjempe og tilintetgjøre jødene, akkurat slik de åpnet krigen med 7. oktober.

Selv om fredsbevegelsen anklager Netanyahu for å ha sviktet, er det ingen tvil om at israelerne ser at Hamas ikke er noen man forhandler med. De har igjen vist at de er mordere.

Fem av gislene ble tatt på musikkfestivalen Nova. Hamas har altså holdt dem i live helt til nå, bare for å drepe dem. Det viser en forakt for deres liv som gjør inntrykk på en hel verden. Handlingen er så brutal at den også griper inn i den amerikanske valgkampen.

Minst to israelere ble drept da bilen deres ble beskutt på Vestbredden, melder israelske medier. Samtidig kommer det nye detaljer om de seks gislene som ble funnet i en tunnel lørdag.

I en uttalelse via det israelske utenriksdepartementet lørdag kveld opplyser det israelske militæret (IDF) at de fant de døde mens de var i kamp.

IDFs talsmann, kontreadmiral Daniel Hagari, sa at de seks ble «brutalt myrdet» av Hamas kort tid før troppene ankom – muligens bare en dag eller to før de ble funnet.
«Ifølge en innledende vurdering … ble de brutalt myrdet av Hamas-terrorister kort tid før vi nådde frem til dem. De ble bortført levende om morgenen 7. oktober av terrorgruppen Hamas», sa Hagari på en pressekonferanse.
«Likene deres ble funnet under kampene i Rafah, i en tunnel, omtrent en kilometer unna tunnelen som vi reddet Farhan al-Qadi ut av for noen dager siden», sa han.

Forumet for gislenes pårørende er rasende på Netanyahu. De legger skylden på ham.

«Hadde det ikke vært for sabotørene, unnskyldningene og spinnet, ville gislene som vi fikk vite om i morges, sannsynligvis vært i live», skrev forumet i et innlegg på X.
«Netanyahu: Nok med unnskyldningene. Nok med spinnet. Nok med oppgivelsen. Tiden er inne for å bringe våre gisler hjem – de som lever for rehabilitering og de falne og drepte for begravelse i deres land», skrev forumet.

Men Netanyahu foretok et strategisk valg. Alternativet var å rømme Philadelphi-korridoren, som er grensen mot Egypt. Hvis Hamas igjen hadde fått kontroll over den, ville det ikke vart lenge før våpen og materiell igjen begynte å strømme fra Egypt og inn til Gaza. Hamas stilte som krav i forhandlingene at IDF måtte trekke seg ut. Dette nektet Netanyahu å gå med på.

Kunngjøringen om gisseldrapet kom bare noen dager etter at Netanyahu skal ha sagt til Gallant at han prioriterte sitt standpunkt om å holde israelske tropper i Philadelphia-korridoren fremfor å redde livet til de gjenværende gislene i Gaza. Standpunktet ble delt under et opphetet møte i sikkerhetskabinettet der statsministeren fikk det øverste ministerorganet til å stemme for å godkjenne en rekke kart utarbeidet av IDF som viste hvordan Israel tar sikte på å holde sine tropper utplassert i korridoren i den første fasen av gissel-våpenhvilen som er under forhandling.
«Dere har bestemt dere for å bli i Philadelphi-korridoren. Er dette logisk for deg? Det er levende [gisler] der!» utbrøt Gallant.
Ministeren for strategiske saker, Ron Dermer, svarte: «Statsministeren kan gjøre som han vil.»
Gallant svarte: «Statsministeren kan faktisk ta alle avgjørelser, og han kan også bestemme seg for å drepe alle gislene.»

https://www.timesofisrael.com/bodies-of-6-hostages-murdered-by-hamas-just-days-earlier-found-in-rafah-idf/?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.