En video fra Trump-kampanjen som viser svarte kvinner som sier de vil stemme på Trump i valget 5. november vekker oppsikt.

«I’m Not With Her» – «jeg støtter ikke henne» sier kvinnene i videoen som ble publisert på onsdag og som nå har mer enn tre millioner visninger på X.

I videoen uttrykker kvinnene, som er fra forskjellige delstater i USA, sin motstand mot Kamala Harris.

«Jeg og millioner av andre svarte amerikanere vil stemme på Donald J. Trump,» sier Bebe Diamond fra New York City i videoen.

Kvinnene begrunner sitt standpunkt med alt fra at Kamala Harris er ute av takt med svarte velgere til den økonomiske politikken Trump førte som USAs 45. president.

«Donald Trump gjorde meg stolt over å være amerikansk» sier en av kvinnene, Jasmine Woodson, i videoen.

Videoen ble først delt med NBC News, som skriver at den markerer et av Trump-kampanjens mest direkte forsøk hittil på å vinne over svarte kvinner i valgkampen.

Svarte kvinner er en gruppe som tradisjonelt har vært tro mot Det demokratiske partiet. Ved forrige valg stemte 90 % av svarte kvinner i USA på Demokratene.

At kvinnene i videoen derfor er fra vippestater som Arizona, Georgia og Michigan er derfor neppe noen tilfeldighet.

«Svarte velgere har blitt tatt for gitt av Det demokratiske partiet i årevis, men president Trumps budskap treffer på historiske nivåer fordi han gjør jobben og møter velgerne der de er,» sier Janiyah Thomas, direktør for Trump-kampanjens «Black media» til NBC News.

Trump har imidlertid en formidabel oppgave foran seg for å forsøke å vinne over svarte velgere.

En undersøkelse publisert av Pew Research Center og gjennomført i perioden 5.-11. august viser at 77% av de svarte velgerne ville stemt på eller heller mot å stemme på Harris dersom presidentvalget ble avholdt i dag. Ifølge denne undersøkelsen støtter kun  13% av svarte velgere Trump, eller heller mot å stemme på han i valget 5. november.

 

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonnér her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.