Rektor Rachid Sealiti ved Bjøråsen skole ble slått ned av en 15 år gammel innvandrergutt fra en annen skole på vei til T-banen etter jobb. Likevel mener han «manglende fritidstilbud» er årsaken til kriminaliteten. 

Bjøråsen skole ligger på Romsås i Grorud bydel, et av områdene med størst innvandrertetthet i hele Norge.

I en sak hos VG forteller rektor Rachid Sealiti at han har advart kraftig mot denne utviklingen.

– De rekrutterer barn helt ned til femte klasse. Utviklingen vi har varslet om, er i ferd med å skje, sier han til VG. 

I artikkelen forklarer han at det koker i ungdomsmiljøet, og at det har skjedd mye den siste tiden.

Rektoren ble slått ned

Selv ble han slått ned av en 15 år gammel elev ved en annen skole for fire måneder siden.

«Han vet selv hvor skadelig blind vold er. For fire måneder siden ble han angrepet av en femten år gammel gutt. Gutten gikk ikke på Sealitis skole, men hadde – og har – besøksforbud på blant annet skolens område. Sealiti hadde bortvist gutten flere ganger.

På vei hjem 24. april skulle han ta T-banen og ble oppsøkt av gutten. Situasjonen løste seg ved at en annen mann kom til og fikk fjernet gutten.

Sealiti var et døgn på sykehuset og ble deretter sykmeldt. Selv om han er tilbake i full jobb nå, har han sluttet å kjøre kollektivt og bevege seg fritt på Grorud.»

På tross av at Sealiti har opplevd den grove volden på nært hold, og sannsynligvis vært terrorisert over lengre tid, mener han fortsatt at man ikke bør snakke om at dette er et problem skapt av overdreven innvandring over lang tid.

– De fleste av disse ungdommene, både ofrene og gjerningspersonene, er født her og er norske som deg og meg. Det er ødeleggende for et samfunn å begynne å peke på en spesifikk gruppe som et problem. Jeg mener at det heller bør pekes på at myndighetene ikke har vært inkluderende nok, sier han til VG. 

Skylder på manglende fritidstilbud

Sealiti forteller at angrepet har alvorlige konsekvenser for ham i det daglige. Han bruker ikke kollektivtrafikk, kjører frem og tilbake til skolen med bil, og er ikke på skolen på kveldstid. Isteden tar han møtene digitalt hjemmefra. Han beveger seg heller ikke fritt rundt på Grorud.

Med andre ord har rektoren ved en skole på Grorud ikke lenger friheten til å gå rundt på Grorud fordi han føler at det er for utrygt.

Likevel mener han at dette handler om manglende tilbud innen musikk, dans, kunst og andre aktiviteter.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.