AfD ligger an til å vinne valget i Thüringen med overbevisende margin. Mediene spår allerede at partiet vil få mellom 30 og 33,5 prosent, mens CDU ligger etter med 24 prosent. Det er første gang AfD blir største parti.

I Sachsen kommer partiet inn som nummer to etter CDU, men med hårfin margin, bare halvannen prosent: 31,5 mot 30 prosent.

Det som virkelig gjør utslaget og viser at vi snakker om en bølge, er at Sahra Wagenknechts parti, BSW, også gjør det godt. Det får 14 prosent i Thüringen og 12 prosent i Sachsen.

SPD, Fridemokratene og De grønne som sitter i regjering sammen, gjør det elendig. Partiene har som en blokk blitt enige om ikke å slippe AfD frem i posisjon. Men hvor lenge kan de holde stand hvis AfD og BSW fosser frem og de selv går tibake? På et eller annet tidspunkt slår det demokratiske underskudd inn.r

Tyskland har vært herjet av brutale knivangrep. Scholz og regjeringen lover å skjerpe lovene. Han har ikke så veldig god tid på seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.