Olaf Scholz er klar til å fjerne ytelser fra migranter som kommer til Tyskland via andre EU-land, slik at de bare må klare seg med «seng, suppe og såpe».

Dette kommer etter det IS-inspirerte terrorangrepet i Solingen forrige fredag. Angrepet, hvor tre mennesker ble drept og fem ble såret, ble utført av en 26 år gammel syrer som skulle utvises fra Tyskland. Terrormålet var en gatefestival som skulle feire «mangfoldet».

Solingen: Gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» og var jevnlig i en lokal moské

Etter terroren i Solingen skal Scholz være i gang med å forberede nye tiltak for å takle illegal migrasjon, ifølge The Telegraph. Blant annet skal migranter som tidligere er registrert i andre EU-land miste alle former for velferdsordninger.

I henhold til EU-lovgivningen må flyktninger søke om asyl i det første landet de kommer til. Mange migranter fortsetter imidlertid reisen til Tyskland og andre nordeuropeiske land etter å ha ankommet Middelhavskysten.

Angela Merkel avskaffet i prinsippet dette regelverket, kjent under navnet Dublin-avtalen, under migrantkrisen i 2015-16. Det er også interessant at EU straffer Ungarn økonomisk for at de ikke ønsker å ta inn migranter som har ankommet andre EU-land.

Etter terrorangrepet i Solingen står Scholz overfor et økende press for å slå ned på ulovlig migrasjon. Terroristen var først registrert i Bulgaria, og hadde stått på en liste over migranter som skulle deporteres i over et år.

Migrasjonsmyndighetene gjorde imidlertid bare ett forsøk på å pågripe ham, men det mislyktes fordi han ikke befant seg på rommet sitt på asylmottaket da de kom.

Nå krever De grønne et vendepunkt i offentlig sikkerhet. Blant annet handler dette om større fullmakter og bedre samarbeid mellom politiet nasjonalt og lokalt.

Samtidig planlegges det å gjøre det mindre attraktivt å komme til Tyskland som illegal migrant. Det eneste de vil få utlevert skal ifølge avisens informasjon være en seng, brød og såpe.

Det vil trolig bli en rekke unntaksregler hvis en slik praksis faktisk blir realisert. Blant annet vil neppe barn bli utsatt for slike tiltak.

Fredag 30. august deporterte Tyskland 28 afghanere med fly til Afghanistan. Dette var de første afghanerne som ble sendt hjem etter at Taliban tok over makten i landet.

Det er helt mulig å sende migranter hjem. I 2022 deporterte Tyrkia mer enn 68.000 afghanere.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.