En domstol har bestemt at AfD ikke kan nekte journalister adgang til partiets valgvake under søndagens delstatsvalg i Thüringen. Partiet hadde erklært journalister fra flere av Tysklands største redaksjoner uønsket på sin valgvake i Thüringen. Avisene det er snakk om, er Der Spiegel, Bild, Die Welt og Die Tageszeitung.

Avishusene sier det en trussel mot pressefriheten å nekte dem adgang, og de tok saken til retten. Men noen av de samme avisene har luftet tanken om å forby AfD eller i det minste har de ikke tatt til motmæle mot at det blir stemplet som anti-demokratisk.

Pressen må bestemme seg. De kan ikke få i pose og sekk.

Det er noe av samme problemstilling som amerikanske mediers forhold til Trump. De møter mannsterkt opp på hans rallyer, ikke for å dekke det på vanlig måte, men for å finne noe å ta ham på.

Lørdag, dagen før delstatsvalget, fikk avishusene medhold av byretten i Erfurt, som konkluderte med at AfD ikke kan nekte pressen adgang til partiets valgvake.

Det er ikke kjent om AfD kommer til å anke kjennelsen.

Det holdes valg til delstatsforsamlingene i Thüringen og Sachsen på søndag, og ifølge meningsmålingene ligger det innvandringskritiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) an til å gjøre det svært godt i begge valgene.

De innvandringsvennlige partiene ligger an til å gjøre det dårlig. Det regjerende SPD vaker såvidt over sperregrensen på 5 prosent. Med de siste knivangrepene kan det være de faller ut.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.