For et par uker siden skrev Erling Marthinsen på Document om partilederdebatten for Arendalsuka.

Hele debatten er mildt sagt opprørende, og for oss som ser skriften på veggen tenker vi at det ikke er noe håp, for det er for mange av Kirsti Bergstø og Marie Sneve Martinussen der ute til at det blir noen endring, og de kommer til å fortsette med sin vanvittige politikk.

SV-leder mener det er «pisspreik» å knytte kriminalitet til inn­vandring

Da jeg så på galskapen la jeg merke til at Kirsti Bergstø beskyldte Sylvi Listhaug for «trumpisme på norsk». Da det var snakk om innvandrerungdom, kriminalitet og siden hun beskyldte Listhaug for at hun bare peker på brun hudfarge for å skape syndebukker, kan vi med nesten 100 prosent sikkerhet si at hun beskylder Sylvi for rasisme.

Og vi kan også si at Bergstø tenker som flesteparten av venstresiden i Norge: Trumpisme = rasisme og høyreekstremisme.

Men jeg ville la tvilen komme henne og andre til gode, så jeg sendte en e-post til de som deltok i debatten, Kirsti Bergstø, Sylvi Listhaug, Marie Sneve Martinussen, Guri Melby og Erna Solberg. En kopi av eposten er nederst i saken. Jeg har ikke fått svar enda, men vil rapportere til dere hvis noen gir lyd fra seg.

Vær så snill og fortsett med livene deres. Jeg skal si fra når det skjer. Hvis helvete fryser til is, er det uansett for sent.

Hvorfor gidder du, vil noen kanskje si. Mitt svar ville være, bare Gud vet hvorfor. Noen ganger tenker jeg at jeg bare burde slappe av og slutte å bry meg om disse tingene. Men jeg kan ikke, det holder meg våken om natten.

Så dette er enda en historie som plager meg. Politikere og medier fra Norge slenger ut beskyldninger om rasisme og høyreekstremisme blant trumpister. Det er så feil. De vakre menneskene i de korte videoene nedenfor beviser det.

En kvinne fra Haiti, en svart kvinne som er stolt over å være amerikaner, seks sør-vietnamesiske kvinner, et svart par som danser med en 103 år gammel patriot og en rapper som synger med «Blacks for Trump».

Det er det Amerika vi ser, og som de ikke vil at noen utenforstående skal vite om.

Lady in red fra Haiti

Damen i rødt fra Haiti utstråler håp og lykke. Hun sier at Amerika har håp igjen og tror på at Amerika blir stort igjen. Det er på tide, sier hun og ønsker det spesielt som haitianer.

Hun er der for å representere Haiti, for hvis Trump kommer tilbake, vil Haiti komme seg på beina igjen.

Hva bryr forresten Bergstø og SV seg om Haiti. Et søk på deres hjemmeside viser ingen resultater for landet, men mange for Palestina og Gaza.

Det er ikke nødvendig å gjøre det samme søket på resten av de politiske partiene. De har én hjertesak i utenrikspolitikk i Norge og det er Gaza.

Rapper Forgiato Blow and Blacks for Trump

Rapperen Forgiato Blow sang en sang for oss med «Black for Trumps». Vi vet ikke om sangen var improvisert, men han synger om Trump som kommer tilbake og Joe Biden og Demokratene tar seg en lur, mens sønnen Hunter røyker crack.

Forgatio Blow er en amerikansk rapper som støtter Donald Trump og trumpismen, som i Norge er hatet som pesten av venstresiden. Det spiller ingen rolle at de er svarte, hvite og søramerikanere som synger sammen og ser ut til å elske livet.

Kurt Jantz, hans virkelige navn, er fra Sør-Florida og er en pioner innen den nye sjangeren som kalles MAGA-rap.

The Lady is proud to be American

Hver gang Trump kommer på scenen spiller de Lee Greenwoods, «Proud to be an American». I motsetning til ABBA og en rekke andre kjente artister, er Greenwood stolt over at sangen hans blir spilt for folk som elsker musikken hans.

Når artister nekter Trump å bruke sangene deres, skader de ikke ham, men menneskene som er der for å nyte musikken de elsker. I virkeligheten fordømmer de millioner av konservative og tror at de kan kontrollere hva de mener og hvem de skal støtte politisk.

Som denne kvinnen, som ikke bare er stolt av å være amerikaner, men som utstråler en glede og stolthet venstreradikale aldri kommer til å kjenne.

Damer fra Sør-Vietnam vil ha Trump tilbake

Det var seks av dem, og jeg følte meg så beæret over å møte dem. De kom fra forskjellige fylker i Florida, og en var fra Pennsylvania. De var alle der for å støtte Trump fordi han taler for dem, fortalte de meg.

De to som snakker i videoen, kom til USA i 1975 da de var småjenter. De sa det ikke, men Saigons fall var i 75. Hendelsen markerte slutten på Vietnamkrigen og den sørvietnamesiske statens sammenbrudd, noe som førte til gjenforeningen av Vietnam til Den sosialistiske republikken Vietnam under kommunistisk styre den 2. juli 1976.

De elsker Amerika og ønsker ikke å oppleve kommunismen igjen. Hvem kan klandre dem for det?

Dancing with a 103-year-old patriot

Et svart par og en hvit kvinne danser med en 103 år gammel patriot. Er ikke det Amerika? Eller skal vi si, et Amerika demokratene ikke vil at du skal se.

Den 103 år gamle damen forteller meg at hun heter Margeruite McConnell, men navnet er for langt, så hun kaller seg Marge.

Datteren hennes sier at hun kjemper for Trump hver dag. Marge er patriot og vil etterlate seg en arv. Hun er bekymret for dagens ungdom og hva de lærer på skolen.

Det lykkelige paret som danser med henne, er en del av trumpismen som blir fordømt av norske politikere og medier. Mannen med cowboy-hatten fortalte meg at dette var den beste bursdagen han noen gang har hatt.

Deres historie ville du aldri høre om i liberale medier. Det er trist. Men vi skal ikke la dem ta knekken på oss. Vi må kjempe, kjempe, kjempe.

Den siste delen av videoen er tatt fra YouTube. 

Kopi av epost til partilederne nevnt ovenfor

Hei, jeg er USA-korrespondent for Document og skriver en artikkel om partilederdebatten i Arendal og deres diskusjon om kriminalitet og innvandring.

Kirsti Bergstø anklaget Sylvi Listhaug og sa at hennes syn var “trumpisme” på norsk. Når jeg vet at ordet «trumpisme» er et negativt ladet ord i Norge og ofte assosieres med rasisme og høyreekstremisme, antar jeg at Bergstø anklager Listhaug for rasisme.

Men det er en av grunnene til at jeg kontakter dere, for å få klarhet i hva Bergstø mente med å bruke ordet.

Jeg møter konservative amerikanere – inkludert Trump-tilhengere fra alle samfunnslag her i Florida. Mange av dem er svarte og andre minoriteter. Jeg legger ved videoer av noen av dem jeg møter.

Mitt spørsmål til dere alle er hva dere tenker når dere ser disse menneskers støtte til Trump? Jeg vil bruke svarene deres i saken. Fortell gjerne hva dere mener med ordet “trumpisme”.

Jeg må si at det plager meg hvordan media og politikere i Norge fremstiller konservative amerikanere. Mange nordmenn jeg kjenner deler oppfatningen om at trumpismen er en rasistisk kult. Jeg prøver å utfordre det ved å vise at det er millioner av minoriteter som er Trump-tilhengere eller konservative.

For eksempel støtter 20 prosent av svarte menn Trump. Det er 20 millioner av dem i USA, så rundt 4 millioner svarte menn støtter en mann som de fleste i Norge hater.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.