En kvinne i 30-årene, kjent av politiet, skjøt i natt flere skudd ut av vinduet på en taxi i Sandnes. Hun skjøt mot en bygning. To personer betegnes som ofre, de er helt ukjente for gjerningskvinnen. Politiet stengte E39 i jakten på kvinnen.

Politiet fikk melding klokken 0.26 om at en taxisjåfør skal ha blitt truet med pistol på E39 ved Stangeland i Sandnes.

Sjåføren, som er en mann i 50-årene, kom seg ut av bilen, før kvinnen løsnet flere skudd. Taxisjåføren ble ikke skadet, og ble senere avhørt. Der skal han ha forklart at kvinnen avfyrte flere skudd gjennom en rute i bilen og at han selv hadde blitt truet med skytevåpen.

– Det skytes mot en bygning i Stavanger. Taxisjåføren klarte etter hvert å stoppe – og både han og kvinnen gikk ut av bilen. Kort tid senere ble hun pågrepet, opplyste Dale til VG lørdag morgen.

Politiet begynte kort tid etter hendelsen et søk med bevæpnede mannskaper etter en kvinne som stakk fra stedet. E39 på stedet ble stengt mens politiet søkte etter kvinnen.

Klokken 0.50 fant de kvinnen i Heigreveien. Hun ble anropt av politiet, men fulgte ikke påleggene som ble gitt, og politiet løsnet derfor flere varselskudd.(NTB)

Dette dramaet virker helt surrealistisk i forhold til det velstående fredelige Sandnes. Det synes som å grov vold kan skje hvor som helst i landet og ikke lenger er forbeholdt Oslo øst.

Politiet kom i kontakt med et vitne som hevdet at kvinnen også hadde truet ham kort tid før hun ble pågrepet.

Vitnet, en mann i 20-årene, forklarte at han hadde kommet kjørende og at siktede hadde pekt mot ham med pistolen. Mistenkte løsnet så flere skudd i nærheten av vitnets bil.

Verken vitnet eller bilen ble truffet. (NTB)

Drapssiktelse

Kvinnen ble først siktet for trusler med skytevåpen, men politiet opplyser lørdag formiddag at de utvider siktelsen til drapsforsøk.

– Ingen ble fysisk skadet som følge av hendelsen, men siktelsen utvides på bakgrunn av alvorlighetsgraden, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede er en tidligere kjenning av politiet. Det er ingen relasjon mellom siktede og de fornærmede. Begge de fornærmede er avhørt.

Under pågripelsen ble det funnet et skytevåpen i nærheten av kvinnen. Dale bekrefter at et skytevåpen er beslaglagt, men vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på detaljer rundt hva slags våpen det dreier seg om.

– Hvor mange skudd som ble avfyrt er også en del av det etterforskningen søker å belyse, sier politiadvokaten. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.