Märtha Louise og Durek Verrett og gjester ankommer bryllupsfeiring i Geiranger den 30. august 2024. Lørdag gifter de seg på Hotel Union. Foto: Cornelius Poppe / NTB.

NRK slår opp som en slags nyhet at ingen fra det britiske kongehuset er til stede under bryllupet til engle­prinsesse Märtha og sjamanen Durek Verrett!? Selvfølgelig er de ikke det.

Hvis noen, som NRK, tror at det britiske kongehus frivillig ønsker å være til stede under dette høyst bisarre skue­spillet, lever de i en komplett fingert eventyr­verden, en verden som NRK har fortløpende live­dekning fra….

Holder seg langt unna

Tror noen at kong Charles og hans Camilla, kronprins William og Kate på noen måte vil la seg assosiere med dette bryllupet og dets deltakere, har man simpelt hen sovet i timen og ikke forstått noe som helst.

Det samme gjelder for øvrig for det danske kongehuset. Kong Frederik og dronning Mary har klokelig valgt å holde seg unna. Svenskene derimot er på plass, men deres generelle intelligens­nivå av tiden kjenner vi etter hvert altfor godt. Dette lave nivået gjelder åpenbart også for deres kongehus.

I nær slekt

Og bakenfor dette er hele kjendis­lapskausen som innringer det hele, litt underlig, ikke minst slektsbånd tatt i betraktning. Det norske kongehuset er i nært slektskap med det britiske, faktisk på begge sider (blodskam light, da Olav V og hans dronning­prinsesse ved samme navn som den som nå står i selvprodusert fokus, var søskenbarn.

Vi er også i slekt med det danske kongehus, gjennom dels de samme bånd. Og vi kunne tatt med det russiske, men det er som alle vet å regne som utradert (Romanov-ene).

La det være sagt. Få – om noen andre enn de rene ekshibisjonister – ønsker å delta aktivt i dette bisarre eksempelet på å slå sine «pjalter sammen».

I England er det faktisk mulig å spille, det vil si tippe eller gamble, på hvor lenge dette ekteskapet vil vare. Men de gamblings­byråene jeg har sjekket, bare noen få, har en grense på ett år, da langtids­spill av åpenbare grunner har en tidsgrense. Men setter man et spill (la oss si et «laken», altså 1000 kroner) på at separasjon er tatt ut innen ett år er gått, kan du bli rik. At de ville ha vært skilt etter ti år, ville du ikke fått penger for, det anses for altfor sannsynlig. Og dessuten – rent gamblings­teknisk, ikke gangbart.

Får som fortjent

Jeg ønsker ikke å henge ut noen spesielt, men Durek Verrett og vår prinsesse M. har selv lagt en medie­strategi der de ønsker fokus – de tjener sitt levebrød på det. Da får man også tåle litt, som denne, egentlig altfor beskjedne, «skeive» kommentaren.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.