Fem mennesker er skadet, tre av dem kritisk, etter at en kvinne knivstakk dem på en buss i Siegen fredag kveld, opplyser tysk politi. Det skal være en 32 år gammel kvinne som lider av avhengighet og psykiske problemer som gikk amok.

Kvinnen gikk løs på intetanende tilfeldige passasjerer og blodet fløt. Hun ble pågrepet.

Ifølge lokalavisen skal en nødetat som tilfeldigvis befant seg langs veien, ha sett bussen stoppe ved siden av veien og åpne dørene. Folk kom ut, noen av dem dekket av blod, og noen skal ha flyktet hysterisk inn i den nærliggende skogen. Han hadde hørt rop om hjelp. Det var i utgangspunktet uklart om det kunne ha vært flere gjerningsmenn.

Siegen ligger 75 kilometer øst for Köln.

For en uke siden ble tre mennesker drept og åtte ble skadet da en 26 år gammel syrisk mann gikk til angrep med kniv under en festival i Solingen.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser varslet torsdag skjerpede lover som forbyr folk å bære kniv under offentlige sammenkomster og på langdistansetog. (NTB)

Det har vært mange brutale knivangrep i Tyskland. I Mannheim ble en islamkritiker angrepet på torvet av en afghansk islamist. En politimann som gikk imellom døde senere av skadene.ü

Det er valg i Sachsen og Thüringen søndag og de blodige knivangrepene kan komme til å påvirke stemmegivningen. Trolig blir det AfD som tjener på voldsomhetene.

Sarha Wagenknecht ble angrepet av en mann som kastet maling på henne under et valgarrangement i Thüringen torsdag.

– Man merker at noen mennesker ikke vil ha oss. Det taler til vår fordel. Ikke la dere bli skremt – vi vil ikke la oss skremme. Vi skal endre dette landet, sa Wagenknecht fra podiet etter at mannen ble ført bort. Politiet sier at de ikke kan utelukke et politisk motiv.

En pressetalsperson for BSW i Thüringen sier at Wagenknecht har det fint, men understreker at hendelsen var sjokkerende. Han sier at hun ble truffet i hodet, på overkroppen og nakken med maling, og at mannen brukte en type sprøyte til å sprute malingen.

Wagenknecht har på X takket for støtten, og hun sier at hun har det bra.

– Jeg har det bra. Jeg er fortsatt litt skjelven. Men ikke uroe dere: Vi vil ikke la oss skremme, skriver hun. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.