Leger forlater British Medical Association (BMA) i opprør over motstanden mot Cass-rapporten. De hevder at fagforeningen har blitt overtatt av en ideologisk drevet «vokal minoritet».

Det dreier seg om hundrevis, også klinikkledere ved det nasjonale helsevesen (NHS) og tidligere presidenter ved de medisinske høyskolene, skriver The Times.

De har gått ut offentlig med sin «forferdelse» over BMA-ledere for å ha stemt for å avvise Cass-rapportens forbud mot pubertetsblokkere. BMA forsøker å reversere dette.

Noen har meldt seg ut av fagforeningen etter opptil 50 år som medlem, og andre har sagt at BMAs «elendige» ledelse er «stadig mer gal» og «ideologisk fanget».

BMA er i en særstilling, siden resten av det medisinske etablissementet og NHS har vist sin støtte til rapporten. Men BMA har sagt at de vil sette ned en gruppe som skal «offentlig kritisere» Cass’ konklusjoner.

Det ble støttet av Emma Runswick, nestleder i BMA-rådet, som er leder for en venstreorientert og streikevillig koalisjon av yngre leger som ble valgt inn i lederorganet i 2022.

Runswick har beskrevet forbudet mot pubertetsblokkere som en «forferdelig beslutning» og gjentok en avkreftet påstand om at det hadde ført til flere selvmord.

Harry Potter-ungene skylder J.K. Rowling en unnskyldning

Selv den skotske regjeringen snudde etter Cass-rapporten. Men transaktivistene fortsetter sitt arbeid, og er særlig opptatt av å overbevise barn.

Derfor har vi Rosa kompetanse i barneskolen og seksualundervisning i barnehagene. Slik vil aktivistgrupper som foreningen Fri utvide sine tropper. Og de lykkes: Det har vært en mangedobling av små barn som plutselig blir usikre på hvilket kjønn de tilhører.

Jacky Davis, en overlege i radiologi og medlem av BMA-rådet som motsatte seg forslaget, sa:

– I BMA-rådet sitter det et høylytt mindretall som har en anti-Cass-agenda. De driver politikken i en retning som medlemmene ikke har blitt konsultert om, og som de ikke er enige i.

Cass-rapporten er den største som noensinne er gjennomført om behandlingen av kjønnsforvirrede barn. Et team ved University of York har gått gjennom data fra 113.000 barn.

Disse grundige undersøkelsene velger BMA å ignorere, ut fra ren ideologi. Protestene mot BMA er på en stor skala.

Mer enn 1.400 leger, hvorav 900 er BMA-medlemmer, har signert et åpent brev der de ber BMA om å droppe sin motstand mot Cass.

I brevet kritiseres fagforeningens ledere for å «gå imot prinsippene for evidensbasert medisin og mot etisk praksis».

Det er bra at mange leger reagerer, og sier nok er nok. I Norge er det en gryende motstand mot transhysteriet. Foreldre.net er et eksempel hvor foreldre som misliker at små barn lærer at man kan velge kjønn.

Selv Sverige ligger mange år foran Norge. Vi er «best i klassen», også på dette feltet.

Samtidig følger idretten opp, og i dag er det plutselig blitt bien pensant å kjempe for at menn skal få lov til å banke kvinner. I siste finale av mesterskapet i kvinnefotball i Australia stilte vinnerlaget med hele fem menn fra start.

Dette kan ødelegge kvinneidretten totalt, og det er vel heller tvilsomt at Lise Klaveness vil stå på barrikadene for noen motstand.

Motstanden må vi vanlige folk stå for. Heldigvis har vi i det minste én solid alliert på Stortinget, Jenny Klinge. FrP virker merkelig stille om dette temaet, etter at Per-Willy Amundsen forsvant.

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.