Israel valgte å stoppe kampene for å distribuere polio-vaksine. Takken var flere døde gisler. 

De siste dagene har Israel tatt pauser i kampene på Gaza-stripen, i all hovedsak for å levere poliovaksiner, som har vært sårt tiltrengt. Ifølge BBC har det vært behov for at 640.000 barn på Gaza-stripen skulle få poliovaksiner.

Det Israel fikk som takk, var å finne enda flere døde barn og kvinner da de frigjorde gisler. Det melder den venstrevridde avisen Haaretz.

Det er nå omtrent 100 gisler igjen på Gaza-stripen, ifølge IDF. Nå mottar statsminister Benjamin Netanyahu og andre politikere kraftig kritikk for ikke å sette gislene først, men heller velge å ta pause i kampene, til fordel for Hamas.

(NTB):

Det israelske militæret (IDF) har lørdag funnet flere døde gisler inne på Gaza-stripen, melder avisen Haaretz.

Avisen skriver at det israelske militæret nå jobber med å få identifisert dem og hentet dem ut, men at det vil ta flere timer.

En organisasjon som representerer pårørende til dem som ble tatt som gisler av Hamas, skriver i en uttalelse at statsminister Benjamin Netanyahu har «sviktet gislene» og at «det er nå et faktum», melder Haaretz.

– Fra og med i morgen kommer landet til å skjelve, vi ber allmennheten være forberedt, skriver organisasjonen og legger til at det søndag morgen vil komme «ytterligere, detaljerte meldinger».

Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) bortførte rundt 250 israelere og utlendinger under angrepet 7. oktober i fjor. Rundt 1200, stort sett sivile, ble drept i angrepet.

IDF regner med at om lag 100 personer fortsatt holdes som gisler på Gaza-stripen.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.