Wesam Khazem ble som en av tyve bevæpnede menn skutt og drept under en stor operasjon i regi av IDF på Vestbredden, skriver The Times of Israel.

Hamas-kommandør

Khazem flyttet fra Telemark til Vestbredden. Der ble han kommandør i Hamas. Fredag ble han martyr i kamp mot israelske soldater.

Det israelske forsvar (IDF) melder at Wesam Khazem, den militære lederen for Hamas i byen Jenin, ble drept i kamper med israelske soldater fredag morgen. Også to andre bevæpnede terrorister ble drept i kampene, skriver MIFF.

Helt vanlig person

Den drepte Hamas-toppen skal ifølge VG være norsk statsborger. Han vokste opp i Skien-området i Telemark, men flyttet for få år siden til Vestbredden. 

VG har intervjuet familien hans, som påstår at sønnen ikke var en terrorist, men «en helt vanlig person»:

IDF og Hamas tar feil

– Min sønn var ingen terrorist. Han var en vanlig person som jobbet i et byggefirma. Han forsøkte å få kona til Norge, men fikk avslag tre ganger. Derfor flyttet han tilbake til Vestbredden, sier faren som bor i Skien, til VG.

Faren mener IDF og Hamas tar feil når de hevder at sønnen var en leder for Hamas i Jenin: 

– Det stemmer ikke, det er feil alt sammen.

I 2010 solgte unge Wesam jordbær på torvet i Porsgrunn.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.