Kamala Harris har gitt sitt første intervju siden hun ble Demokratenes kandidat. Det gikk til Dana Bash i CNN som turde å gi henne litt motstand gjennom oppfølgingsspørsmål. Men åpenbare løgner som at Bidenomics har fungert og fått ned inflasjonen slapp hun unna med.

Også når Øyvind Nyborg refererer i NRKs Nyhetsmorgen.

Publikum ser at det også i nyhetsrapporteringen er to standarder: En for Trump, en annen for Kamala. Trump rives i filler, også med falske påstander, Kamala behandles med silkehansker.

Hun måtte ha med seg Tim Walz i studio, hvilket fra et PR-messig ståsted så dumt ut. En presidentkandidat trenger ingen til å holde seg i hånden.

Eller er det nettopp det Kamala gjør? Hun kan ikke gå et script uten at alt er ryddet og ordnet: Kunder skysses ut av cafeer før hun kommer. Teamet hennes må ha full kontroll. Det de frykter aller mest er det som kommer ut av Kamalas munn uredigert.

Hun må derfor alltid ha et manus. I dette tilfellet kunne intervjuet redigeres. Likevel var ikke språklige padder til å unngå. Uten dem hadde det ikke blitt noe igjen. Kamala er ensbetydende med ordsalat.

Men regimemediene er ekstatiske: Se hun snakker! De er så imponert.

Når hun sier at hun på første dag som president «vil gjøre ting» synes de det er flott. Andre spør nærmest i forlegenhet: Hvor ble det av politikken? Er det mulig å servere bare selvfølgeligheter og bli trodd på at hun vil «bygge middelklassen», hun som har vært med på å deklassere den.

Kamala vil bare snakke om verdier. Hun har en sterk anklage mot seg om at hun ikke bare endrer standpunkt etter omstendighetene, men også omskriver historien for at linjeskiftene skal bli usynlige.

Hun hevdet i intervjuet at hun ikke har endret syn på fracking og vil fortsatt tillate det, men utskrift av et townhall-møte med CNN i 2019 viser at hun sier at hun vil forby fracking.

På toppen av det hele insisterer hun på at hun har vært ærlig.

«I 2020 gjorde jeg det veldig klart hvor jeg står. Nå er vi i 2024, og jeg har ikke endret det standpunktet, selv om jeg har gått videre. Jeg holdt ord, og jeg kommer til å holde ord», fortsatte Harris.

Dokumentasjon spiller ingen rolle for hun står for de riktige verdiene.

«La oss gjøre det klart. Mine verdier har ikke endret seg. Jeg mener det er svært viktig at vi tar på alvor hva vi må gjøre for å beskytte oss mot det som er en tydelig klimakrise. Og for å gjøre det kan vi gjøre det vi har oppnådd så langt. Inflation Reduction Act – det vi har gjort for å investere, etter min beregning, over … en billion dollar i løpet av de neste ti årene, i en ren energiøkonomi. Det vi allerede har gjort: å skape over 300 000 nye jobber innen ren energi», fortsatte hun.

For å underbygge at hun har vært på rett spor hele tiden, kaster hun frem tall. Disse viser seg ofte ikke å stemme. Det er dokumentert at Biden & Harris har bygget 7-8 ladestasjoner og klart å bruke milliarder. Amerikanernes interesse for elbiler er synkende, liksom i Europa. Kamala har lovet at det ikke skal finnes fossilbiler i USA i 2045. Det betyr slutten på amerikansk bilindustri, og Kina står klar til å ta over. De bygger en stor fabrikk rett over grensen i Mexico.

Kamala har ikke gitt en pressekonferanse på 39 dager.

Hennes største problem er hennes record som visepresident. Hun har sagt på tape at hun var den siste i rommet da Biden ga ordre om å forlate Afghanistan. Men hun vil ikke stå til ansvar for den katastrofale evakueringen.

Derfor var bare Trump til stede på Arlington da de etterlatte til de 13 som ble drept i et selvmordsangrep, minnet sine kjære. Biden var på stranda. Han har lagt inn årene og er bare på ferie. Kamala var også på ukjent sted.

Amerikanerne lurer på: Hvem er det som styrer landet?

Kamala snakker som om det er Trump som har sittet med makten de siste fire år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.