Mens norske medier er mest opptatt av å fortelle om antall drepte og understreke at Vestbredden er «okkupert», er virkeligheten på bakken en helt annen: Hamas-ledere i fleng blir tatt ut og våpenlagre oppdaget, også i moskeer.

Disse omstendighetene hører vi ikke noe om. Vi skal ikke forstå at det foregår en krig. I krig blir man enten selv drept eller man dreper fienden. Den konstellasjonen må i norske medier vike for offer/okkupant. Den fortrenger alle andre narrativer. Norske medier er selvsagt på ofrenes side. Da må man konsentrere seg om de sivile, og utelate at de væpnede motstanderne skjuler seg blant sivile.

Norske medier og flertallet av politikerne er dermed de facto på Hamas’ side. De visker ut skillelinjene mellom Hamas og sivilbefolkningen, alt for at Israel skal fremstå som en mest mulig grusom part.

Dette har pågått helt siden 7. oktober, og man kan lure på hvor mye av dagens terror i Europa som skyldes at muslimene kjenner at empatien er på deres side. At opinionseliten er på deres side, betyr ingenting.

Går man ned på bakkeplan, endres perspektivene. 90 prosent av rakettene som ble skutt fra Libanon, kom fra sivile områder. Hizbollah er som Hamas; de viser ingen nåde hverken for sin egen eller Israels sivilbefolkning.

Det israelske forsvaret (IDF) sier de har drept Wazzem Hazem, en lokal Hamas-leder, på Vestbredden.

Han skal ifølge IDF ha blitt drept av israelsk grensepoliti fredag.

Hazem var ansett som Hamas’ leder i byen Jenin.

Ifølge IDF ble han drept i en bil som inneholdt både våpen, ammunisjon og store mengder kontanter. To andre antatte Hamas-medlemmer ble drept da de forsøkte å flykte fra bilen.

Hamringen på hvor mange Israel dreper, skygger for at Hamas har et stort nærvær på Vestbredden. Israel kan ikke tillate at krigen forflytter seg dit. Derfor må de ta ut lederne og operatørene. Når Barth Eide, Guterres og Starmer åkker seg over Israels framferd, viser de at de ikke ønsker å gå inn i situasjonen. De foretrekker å sitte på sin høye moralske hest.

Det oppildner palestinerne til motstand, israelerne er nødt til å lukke ørene.

Slik har det vært lenge.

Israel fører en krig som er en eksistenskamp. De har ikke råd til svakhet. Humanitære forslag skjer på deres bekostning.

Sikkerhetskabinettet stemte 8-1 for å beholde Philadelphia-korridoren. Det er utenkelig at Israel vil oppgi kontrollen med grensen mellom Gaza og Egypt etter alt de har ofret.

Sikkerhetskabinettet stemte torsdag for å støtte statsminister Benjamin Netanyahus posisjon til fordel for å opprettholde israelsk militær tilstedeværelse langs grensen mellom Gaza og Egypt som en del av en eventuell avtale om våpenhvile og gisselfrigjøring, opplyser en høytstående tjenestemann ved statsministerens kontor.

Det øverste ministerpanelet ble bedt om å godkjenne en rekke kart som det israelske forsvaret har utarbeidet, og som viser hvordan Israel planlegger å holde sine tropper utplassert på den ni mil lange, smale strekningen som er kjent som Philadelphia-korridoren. Kartene er allerede vedtatt av USA, sa tjenestemannen, og refererte tilsynelatende til «brobyggingsforslaget» som Det hvite hus la frem tidligere denne måneden.

Avstemningen, som endte med åtte mot én stemme, med én avholdende, var nærmest symbolsk, siden kartene allerede var sendt til Hamas og til meklerne Egypt og USA.

 

https://www.timesofisrael.com/ministers-back-netanyahus-demand-for-idf-to-stay-in-philadelphi-corridor-in-any-deal/?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.