Telegrams grunnlegger Pavel Durovs bror Nikolay, står på listen over eftersøkte i Frankrike, melder Politico

Startet i mars

– Franske myndigheter utstedte arrestordre på Telegrams sjef Pavel Durov og hans bror og medstifter Nikolay i mars, heter det. 

Dette indikerer i tilfelle at den hemmelige efterforskningen av Telegram begynte flere måneder før først antatt.

Arrestordrene på brødrene Pavel og Nikolai Durov ble angivelig utstedt 25. mars på grunnlag av beskyldninger om «medvirkning til å eie, distribuere, tilby eller gjøre tilgjengelig pornografiske bilder av mindreårige». 

Tynt med kommentarer

Media har tidligere rapportert at efterforskningen ble innledet i juli. Påtalemyndigheten har avvist å kommentere arrestordrene med henvisning til hemmelighold. 

– På dette stadium er det bare Pavel Durov som blir avhørt i denne saken.

Telegrams visepresident Ilya Perekopsky skal også være nevnt i saksmaterialet, men det er uklart om det er utstedt en arrestordre på ham. Pavel Durovs advokat har ikke ønsket å avsløre detaljer om efterforskningen. 

Macron i forlegenhet

Arrestasjonen av Durov har ført til fordømmelse fra ytringsfrihetsforkjempere over hele verden og bragt Emmanuel Macron i forlegenhet. «Frankrike er dypt forpliktet til ytringsfrihet,» sier han. Et opprør kan slås ned, men du blir ikke kvitt ideene som ledet til opprøret, sier vi

– Han forsøker å komme seg unna med at det hverken har med sensur eller politikk å gjøre. Få tror ham, skriver Hans Rustad:

Macron i forlegenhet over Telegram-arrestasjon

Én milliard brukere

Pavel Durov har statsborgerskap i Russland, Frankrike, Emiratene og på Saint Kitts og Nevis. Han grunnla Telegram i 2013. Idag har plattformen nesten én milliard brukere og er et mye brukt verktøy for den politiske opposisjon. Telegram nekter i prinsippet å avsløre data om brukerne til noen myndighet.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!


Ytringsfriheten er under angrep.
Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.