I slutten av juli ble en 14-åring varetektsfengslet i Østerrike, mistenkt for terrorforbund, fremsettelse av farlige trusler og brudd på våpenloven.

Etterforskerne fant et bilde på mobiltelefonen hans der hodet til en Wien-politiker var sirklet inn – sammen med et håndvåpen og en oppfordring til drap. IS-tilhengeren skal også ha oppfordret til vold mot mennesker med annen tro. Innholdet skal ha blitt delt og lagt ut på ulike sosiale medier.

Nå skal 14-åringen tilbake til skolen.

– Jeg hentet ham fra Korneuburg fengsel i dag ved 11-tiden, og han skal tilbake til skolen på mandag», bekrefter hans advokat Christian Werner overfor Heute, ifølge en rapport fra Krone.

Fredag ble tenåringen fremstilt for tidlig varetektsfengsling «for at han skulle kunne begynne på skolen i tide», ifølge rapporten. Ifølge advokat Christian Werner er 14-åringen nå løslatt igjen på strenge vilkår. Han får blant annet ikke lov til å benytte internett.

Hva foreldrene til de andre elevene på skolen synes om at en !S-tilhenger som er mistenkt for terrorisme skal møte opp i klasserommet sier avisen ingenting om. De finner kanskje trøst i at 14-åringen skal «følges tett opp» av «Derad», en frivillig organisasjon som ble grunnlagt i desember 2015 for å forebygge ekstremisme.

Det er nok noen som tenker at forebygging er for sent, når en gutt på 14 år er tilhenger av IS og truer politikere på livet.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.