Bidens fiaskoer i utlandet blir god symbolisert ved et forlatt skip som står i brann og muligens oser olje i Rødehavet.

Spørsmålet er om Biden eller hans etterfølger har en plan for å gjenopprette ro og orden i en global skipsfart som nå kontrolleres av houthi-terrorister.

Dette presser opp prisene, noe som kommer på toppen av alle de andre økonomiske krisene Vesten opplever, kriser mange mener Vesten har påført seg selv.

En gresk tanker ble angrepet av Irans proxy-krigere forrige uke. De over 20 sjøfolkene ombord klarte å komme seg i sikkerhet, men tankskipet brenner fortsatt.

Pentagon sa tirsdag at skipet nå er «immobilisert i Rødehavet der det for tiden er i brann og ser ut til å lekke olje, noe som utgjør både en navigasjonsfare og en potensiell miljøkatastrofe», skriver Wall Street Journal på lederplass.

Skipet inneholder omtrent en million fat råolje, og dette kan ende med et oljeutslipp som er fire ganger så stort som Exxon Valdez i 1989.

To slepebåter på vei for å redde skipet ble truet med angrep fra houthiene. Men Iran ba dem spare slepebåtene. «Fint av dem», skriver WSJ sarkastisk.

Og hva gjør USA? Pentagon fordømte pliktskyldigst disse «hensynsløse terrorhandlingene som fortsetter å destabilisere den globale og regionale handelen, sette uskyldige sivile sjøfolks liv i fare og sette det livlige maritime økosystemet i Rødehavet og Adenbukta, houthienes egen bakgård, i fare.»

Som om houthi-terroristene bryr seg om uskyldige liv og det maritime økosystemet. Når det gjelder den globale og regionale handelen er det vel nettopp blant målet til Iran og proxy-krigerne.

Bidens svakhet kan føre USA inn i en stor krig mot Iran

Houthiene fortsetter sin terrorvirksomhet fordi Biden-regimet ikke reagerer, mener WSJ. De kunne utslettet gruppens radar- og rakettlagre med militære angrep.

Det er et valg. Den amerikanskledede internasjonale koalisjonen for å eskortere fartøyer kan nå med rette erklæres som en fiasko.

Manglende vilje til avskrekking kan spre seg til andre deler av verden. Den kinesiske forsvarstoppen Zhang Youxia kom i dag med en klar advarsel da USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan besøkte Beijing.

– Kina krever at USA stanser militærsamarbeidet med Taiwan, stanser å forsyne Taiwan med våpen og stopper å spre det falske narrativet om Taiwan, sa han under et møte med Sullivan.

Biden overlater kriser i nesten alle deler av verden til sin etterfølger, skriver WSJ. Spørsmålet er: Hva kan vil hans etterfølger gjøre?

Donald Trump forstår i det minste at Iran er dirigenten for houthi-terroristenes orkester. Velgerne får gjette seg til hva Kamala Harris ville gjort annerledes enn den nåværende Commander in Chief.

Torsdag skal CNN intervjue Harris og Tim Walz. CNN burde stille spørsmålet spesifikt til Harris:

Hvordan planlegger du å gjenopprette avskrekkingen i Rødehavet?

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.