Salget av helelektriske biler falt i juli til 12,1 prosent av det totale bilsalget, melder den europeiske bilbransjeorganisasjonen Association des constructeurs européens d’automobiles (ACEA). 

Nesten 11 prosent ned

I Belgia, Nederland og Frankrike økte salget av elektriske kjøretøy noe, men dette kunne ikke kompensere for det kraftige fallet på 37 prosent i Tyskland.

Nedgangen i salget av helelektriske biler er på 10,8 prosent sammenlignet med året før. Totalt talte ACEA 102.705 registreringer av elektriske kjøretøy i juli.

På den annen side økte hybridbiler sin popularitet betraktelig. Det ble solgt drøyt 273.000 hybrider i juli, en økning på nesten 26 prosent fra samme periode ifjor. 

6,5 millioner nye biler 

Så langt i 2024 er det registrert mer enn 6,5 millioner nye biler i Europa, en økning på 3,9 prosent. Største leverandør av biler på det europeiske marked, er Volkswagen Group med over to millioner enheter. Helelektriske Tesla har så langt iår en nedgang i salget på 12,4 prosent.

I Norge falt elbilsalget med 5,7 prosent i juli, mens det kollapset på Island med en nedgang på 72,4 prosent. Størst økning hadde Malta med 117,5 prosent – uten at det slår nevneverdig ut på statistikken.

Også på verdensbasis synker efterspørselen efter elektriske biler mens land efter land faser ut sine tilskuddsordninger. 

 

Kjøp Kents bok!

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.