Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock fra Die Grünen, De grønne, mener at deportasjoner til Syria og Afghanistan kan vurderes «i enkelttilfeller». 

Realitetsorientering

Dette er en vesentlig justering av kursen og den kommer i kjølvannet av terrorangrepet i Solingen. Det krevde tre menneskeliv og utløste debatt om deportering av kriminelle. Det er bare noen uker siden Baerbock på det sterkeste avviste all deportasjon til Afghanistan.

Baerbock mener at kriminelle i utgangspunktet skal dømmes og fengsles i Tyskland, skriver Welt. Hun erkjenner også at Assad-regimet i Syria og Taliban i Afghanistan kompliserer deportasjon, men – mener hun – mordere og terrorister har ingen plass i Tyskland. 

Også forbundskansler Olaf Scholz har tidligere iår uttrykt ønske om å deportere kriminelle til Syria og Afghanistan. 

Tyskland: Afghanere som er gitt beskyttelse mot krig, terror og tortur, reiser tilbake på ferie

Hører ikke hjemme i Tyskland

– Mennesker som har mistet sin beskyttelsesstatus og sonet straffen, bør kunne sendes tilbake til hjemlandet. Vi har som regjering gjort det klart at de som begår forferdelige handlinger som i Mannheim og Solingen, de som sprer islamisme eller går imot vår grunnlov, ikke hører hjemme i vårt land, sier Baerbock.

Så sent som i juli sa Baerbock at utvisning av afghanske kriminelle ikke ville bidra til økt sikkerhet. Men i Solingen-angriperens tilfelle erkjenner hun at sikkerhetstjenesten har begått feil:

– Returpolitikken bør håndheves for å forhindre slike hendelser i fremtiden. 

Syria er ikke utrygt

I forrige måned avgjorde den øverste forvaltningsdomstolen i Münster at Syria ikke lenger er utrygt, noe som kan gi et juridisk grunnlag for tilbakesendelse. 

Tyskland ønsker også å bekjempe radikal islam, noe de statuerte med stengningen av et islamsk senter i Hamburg nylig.

Tyskland stenger ned og forbyr Islamsk Sentrum Hamburg

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.