Han som skjøt var 16, han som bestilte drapene var 15. Hadde de vært voksne  hadde de fått livstid. Under normale forhold ville de fått ungdomsfengsel, men denne saken var for grov. Dommeren kunne ikke la dem slippe unna med en mild straff,

– «Skytingen fremstår som ekstremt brutal og særdeles hensynsløs. Tre personer er henrettet, og to voksne og fem barn har blitt utsatt for drapsforsøk i sine hjem», sier Sofia Jungstedt, sorenskriveren som ledet saken, i en pressemelding.
I dommen heter det at de domfeltes lave alder er «beaktad vid straffmätningen».
– «Straffeverdien av de lovbruddene som 17-åringen og 16-åringen ble dømt for, tilsvarer livsvarig fengsel for en voksen person», sier Sofia Jungstedt i pressemeldingen.

Drapene skjedde i oktober 2023 i Tullinge og Västberga. Selv et Sverige som er vant til daglige skytinger, gjorde disse sakene inntrykk på.

Det var i begynnelsen av oktober 2023 at den såkalte voldsbølgen nådde et blodig crescendo. Tre drap ble begått i løpet av 25 timer. En knapp time etter midnatt den 12. oktober ble en 40 år gammel småbarnsfar skutt og drept i huset sitt i Västberga. Hans kone ble også skutt på samme tidspunkt. Hun holdt deres to år gamle barn i armene.
Et drøyt døgn senere ble to kvinner, en 60 år gammel bestemor og en 20 år gammel fosterdatter,drept i et hus i Tullinge. Det var også barn til stede i hjemmet.

Syv personer ble utsatt for drapsforsøket i Västberga. En 22-åring som ble funnet skyldig i delaktighet og fikk 16 år.

https://www.dn.se/sverige/tre-personer-mordades-inom-25-timmar-tonarspojkar-doms-till-fangelse/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.