I Storbritannia er fire personer fengslet etter å ha forfalsket mer enn 2000 ekteskapsdokumenter for nigerianske statsborgere. Dette melder Sky News.

De fire har blitt fengslet etter å ha forfalsket minst to tusen ekteskapsattester for å hjelpe folk til å bo ulovlig i Storbritannia.

Abraham Alade Olarotimi Onifade (41), Abayomi Aderinsoye Shodipo (38), Nosimot Mojisola Gbadamosi (31) og Adekunle Kabir (54) ble alle dømt ved Woolwich Crown Court i London 27. august.

Innenriksdepartementet sa at de fire var en del av en organisert kriminell gruppe som laget falske søknader til EUs bosettingsordning for nigerianske statsborgere.

De utførte virksomheten mellom mars 2019 og mai 2023, og ble også funnet å ha levert falske nigerianske vigselsattester og annen falsk dokumentasjon for å hjelpe søkere med å bli værende i landet.

En etterforskning fra innenriksdepartementet i Storbritannia og Lagos, Nigeria, viste at gruppen, som selv var nigerianere, hadde lagt til rette for mer enn 2000 falske ekteskapsdokumenter.

Paul Moran, sjef for immigrasjonsavdelingen i innenriksdepartementet, sa

«Denne gruppen var svært produktive i sitt ønske om å misbruke grensene våre, og de har med rette blitt stilt for retten.

Som med mange gjenger vi møter, var deres eneste prioritet økonomisk vinning. Jeg er glad for at teamet mitt klarte å avskjære operasjonen deres, og jeg håper at disse domfellelsene vil tjene som en advarsel til skruppelløse gjenger som utnytter folks desperasjon etter å få bli i Storbritannia.

Vi vil fortsette å jobbe utrettelig for å sikre grensene våre og slå ned på gjengene som utnytter sårbare mennesker for å tjene penger.»

Sky News skriver at Onifade, bosatt Gravesend i Kent, og Shodipo, fra Manchester, ble begge funnet skyldige i konspirasjon for å legge til rette for ulovlig innreise til Storbritannia og konspirasjon for å skaffe til veie gjenstander som brukes i svindel. De ble fengslet i henholdsvis seks og fem år.

Gbadamosi, bosatt i Bolton, ble dømt til seks års fengsel for å ha skaffet seg oppholdstillatelse ved hjelp av bedrageri og falsk forklaring. Kabir, fra London, ble funnet skyldig i besittelse av et identitetsdokument med urettmessig hensikt, men ble frikjent for å ha skaffet seg oppholdstillatelse ved hjelp av bedrag. Han ble dømt til ni måneders fengsel.

Hundrevis av nigerianske jordmødre som jobber i Storbritannias offentlige helsevesen (National Health Service, NHS) var i 2023 mistenkt for å ha forfalsket sine medisinske kvalifikasjoner ved å la andre personer ta eksamen for dem i hjemlandet i Vest-Afrika.

Storbritannia: Hundrevis av nigerianske sykepleiere og jordmødre mistenkt for å ha falske papirer

Nigeriansk migrant med 5 deportasjons­ordrer forsøkte å voldta og drepe fransk kvinne

Fem nigerianere dømt for å grave opp hodeskalle «for å bli rike»

Nigeria: Mann brent til døde av lynsjemobb

Nigerianer dømt for trusler fordi han måtte skrive på nederlandsk i Nederland

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.