En ny prosedyre skal sørge for at ansatte i enhet for funksjonshemmede ikke får verken røyke, snuse eller røyke e-sigaretter på jobb.

Også røyk og snus uten tobakk omfattes av prosedyren, skriver Stavanger Aftenblad. Det er totalt 700 ansatte som påvirkes av dette forbudet.

Reglene om røyk- og snusfri arbeidstid og sted gjelder alle ansatte og alle avdelinger.

De nye reglene skal hindre at sårbare brukere blir påvirket av kommunalt ansatte «til å prøve/begynne med røyk eller snus», heter det i den nye prosedyren som trer i kraft 1. september.

Det skal ha kommet klager fra brukere «som kan oppfatte det ubehagelig å få hjelp fra ansatte som nylig har vært ute og røykt».

Det er også barn blant brukerne.

– Derfor er det også viktig at ansatte er gode rollemodeller, sier Elin Selvikvåg, direktør for helse og velferd i Sandnes kommune.

Det skal også legges til rette for at ansatte kan delta på snus- og røykesluttkurs.

Storbritannia: «Koko» livstidsforbud mot tobakk vedtatt i Underhuset

Mange vil nok forstå forbudet mot røykepauser, siden dette fører til mindre tid til å utføre jobben sin. Men det er merkelig at det også forbys å ta en sigarett i lunsjpausen.

Forbudet mot snus virker også noe merkelig. Man kan jo f.eks. forby at man bruker snus når man er i kontakt med pasienter eller brukere. Men man er jo ikke dette hele dagen.

Heldigvis skal avdelingsledere «være rause og støttende i starten, og tilby ansatte som strever samtaler».

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.