Fakkeltoget i Vikersund, som skulle stå mot vold og gjengkriminalitet, ble i dag avlyst. Natt til tirsdag ble den nydelige, hvitmalte Heggen kirke tagget ned med to meldinger i store bokstaver: «DREP HVITE» og «KKK FAKKELTOG». Kirken har allerede malt over de to hatefulle meldingene.

Saken ble først rapportert i bygdeposten.no illustrert med et innsendt leserbilde av den ene meldingen.

Facebook-gruppen Fakkeltog – vi vil ha gata vår tilbake fikk 581 respondenter, hvorav 123 hadde meldt seg på og 458 meldte seg interessert. Men initiativtakerne anså det som for risikabelt å ta gata tilbake i form av en demonstrasjon mot vold og gjengkriminalitet. I den kansellerte arrangementsposten på Facebook leser vi:

HUSK: Dette er en fredelig demonstrasjon. Ser vi pøblene i gatene, skal vi ikke ta kontakt eller lignende. Vi utfører demonstrasjonen som planlagt. Heller ingen ufinheter om eventuelt politikere kommer ut. Politiet vil bli informert om demonstrasjonen om det er engasjement nok. Tenker vi må være en god gjeng for å gjennomføre denne demonstrasjonen.
Utrop: «VI VIL HA GATA VÅR TILBAKE!». Ta med fakler og plakater.
@alle Det ligger en mer inngående forklaring på avgjørelsen i «ta gata tilbake». Denne siden er imidlertid umulig å gjenfinne på Facebook.

 

PS: Vi måtte dessverre fjerne bildet av Heggen kirke da Bygdeposten ikke ville la oss benytte deres anonyme leserbilde. Vi har i stedet konstruert et illustrasjonsbilde med samme tekst på kirkeveggen ved hjelp av Google maps.

Avlyser fakkeltoget i Vikersund: – Ikke nok politi om det blir stygt

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.