Israelske soldater har reddet Kaid Farhan Elkadi, et gissel i den sørlige delen av Gazastripen, opplyser det israelske militæret (IDF).

I en uttalelse tirsdag står det at operasjonen var kompleks. Helsetilstanden til det befridde gisselet betegnes som normal.

Gisselet er identifisert som 52 år gamle Kaid Farhan Elkadi.

– Han blir overført til sykehus for ytterligere medisinske tester. Familien hans har blitt oppdatert med detaljer, og IDF følger familien opp, sier IDF i en uttalelse.

Elkadi er arabisk-israelsk beduin, kommer fra en landsby sør for byen Rahat og har elleve barn. 52-åringen er det åttende gisselet som har blitt reddet ut i live.

Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) bortførte rundt 250 israelere og utlendinger under angrepet 7. oktober i fjor. Rundt 1200, stort sett sivile, ble drept i angrepet. IDF regner med at om lag 100 personer fortsatt holdes som gissel på Gazastripen.

Minst 40.476 palestinere er blitt drept og 93.647 såret i den 326 dager lange krigen, viser tall fra palestinske helsemyndigheter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.