Mark Zuckerberg – administrerende direktør i Meta, selskapet bak Facebook – angrer på at han i 2021 bøyde seg for presset fra Biden-administrasjonen om å sensurere covid 19-innhold. 

Ville ikke bli ledd av

I et brev til republikaneren Jim Jordan, leder av justiskomiteen i Representantenes hus, skriver Zuckerberg at Meta burde ha vært mer tydelig i sin motstand mot myndighetenes sensurtiltak.

Ifølge Zuckerberg presset Det hvite hus «gjentagne ganger i månedsvis» Meta til å fjerne covid-relatert innhold, inkludert humor og satire, noe som førte til betydelig intern frustrasjon i selskapet. 

Helomvending

– Vi tok noen valg som vi i eftertid og med ny informasjon ikke ville ha tatt idag. Jeg føler sterkt at vi ikke bør gå på akkord med innholdsstandardene våre på grunn av press fra noen administrasjon. Vi er klar til å presse tilbake hvis noe slikt skjer igjen.

Han ser nu på dette presset fra myndighetenes side som «feil» og lover å motsette seg lignende sensur i fremtiden. 

Ferdig med Demokratene

Zuckerberg innrømmet også at selskapet ‘degraderte’ historier om Hunter Bidens bærbare datamaskin. Han bekreftet også at han ikke vil gjenta 2020-donasjonene til demokratiske kandidater foran det kommende valget, noe som er en betydelig politisk dreining fra godeste Zuckerberg.

Antistatlig tanke­gods: Telegrams grunn­legger Pavel Durov arrestert i Frankrike

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.