Oppmerksomheten vokser rundt farene ved brann i kjøretøy som er drevet av strøm eller gass. I morgentimene tok det fyr i en gassdrevet renovasjonsbil i Roa i Lunner. Det måtte opprettes en sikkerhetssone på 300 meter. I et boligområde byr dette på «utfordringer».  I tett trafikk er det heller ingen enkel sak. Denne gangen sto bilen i en rundkjøring.

Brann slokket i gassdrevet renovasjonsbil på E16 i Lunner

Politiet måtte opprette en sikkerhetsavstand på 300 meter da det oppsto brann i en gassdrevet renovasjonsbil på E16 i Roa i Lunner tirsdag morgen.

De fikk melding om brannen klokken 6.54 tirsdag morgen.

– Sikkerhetsavstand er foreløpig satt til 300 meter. Vi ber folk på stedet trekke seg unna i henhold til dette, skriver Innlandet politidistrikt på politiloggen.

En snau halvtime senere var brannen slukket. Brannvesenet undersøkte at gasstankene på kjøretøyet ikke var skadet.

– Brannen er slukket og under kontroll. Sikkerhetsavstanden bortfaller, men kjøretøyet må berges, så det vil være noen trafikale hindringer der en liten stund, sier operasjonsleder Frode Øvreås til NTB.

Oppmerksomheten rundt sikkerhetsutfordringene ved ikke-fossil-biler har økt. Ferger er utsatt, det samme er garasjeanlegg. Foreløpig er man på vakt, men det skal bare en brann til på feil sted til feil tid, så går alarmen.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.