Det er den amerikanske regjering som står bak arrestasjonen av Telegrams grunnlegger Pavel Durov, sier Mike Benz, en spesialist på de amerikanske hemmelige tjenestene. Tidligere ble man arrestert for lovbrudd i Vesten, nå blir man arrestert for ikke å samarbeide om sensur og overvåking. Myndighetene er blitt lovbryterne.

Hva dette vil gjøre med lojaliteten til myndighetene, kan man bare forestille seg.

Den amerikanske regjering drev tidligere med kidnappinger og hemmelige forhørssentre i den tidlige fasen av krigen mot terror, såkalte renditions og black sites.

Nå er disse metodene tatt i bruk mot dissidenter og Trump-medarbeidere. Folk som holder ytringsfriheten høyt, er målskive. At Durov både har vært satt under press i Russland og av amerikanske myndigheter, sier mye. Begge vil ha kontroll, eksklusiv kontroll.

Durov fortalte Tucker Carlson i et intervju at amerikanske agenter forsøkte å verve hans ingeniører. De ville skape en bakdør på Telegram.

Pavel Durov: Men det er denne andre delen, som nok var mer alarmerende der i USA. Vi fikk for mye oppmerksomhet fra FBI, sikkerhetsbyråene, uansett hvor vi kom til USA. For å gi et eksempel, sist jeg var i USA, hadde jeg med meg en ingeniør som jobber for Telegram, og det var et forsøk på å ansette ingeniøren min i hemmelighet bak min rygg av cybersikkerhetsoffiserer eller -agenter, eller hva de nå kalles.
Tucker Carlson: Den amerikanske regjeringen forsøkte ansette ingeniøren din?
Pavel Durov: Det er min forståelse. Det er det han fortalte meg.
Tucker Carlson: For å skrive kode for dem eller for å bryte seg inn i Telegram?
Pavel Durov: De var nysgjerrige på å lære hvilke open source-biblioteker som er integrert i Telegrams app på klientsiden, og de prøvde å overtale ham til å bruke visse open source-verktøy som han deretter ville integrere i Telegrams kode som, etter min forståelse, ville tjene som bakdører.
Tucker Carlson: Det ville gjøre det mulig for den amerikanske regjeringen å spionere på folk som bruker Telegram?
Pavel Durov: Den amerikanske regjeringen eller kanskje en hvilken som helst annen regjering, fordi en bakdør er en bakdør uavhengig av hvem som bruker den. Det er helt riktig.

Myndighetene virker desperate fordi det finnes en kanal de ikke kontrollerer. Tidligere ble dette kalt ytringsfrihet.

At den amerikanske regjering nå bruker de samme metodene som de brukte mot terrorister, mot sine egne borgere, er et faktum – og noe regimemedier oppfordrer til.

FLASHBACK… Telegram CEO Pavel Durov: US Government Attempted to Secretly Infiltrate Telegram to Give Themselves ‘Backdoor Access” (VIDEO)

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.