Innherred i Nord-Trøndelag er sjeldent forbundet med de mest brutale kriminalitetsmiljøene. Men den siste perioden har gått hardt for seg.

Ifølge politiets egne tall som de presenterer i Trønder-Avisa, er det sju ungdommer som står bak 199 separate straffbare forhold:

– Blir det mange nok ungdomskriminelle, kan de bli en samfunnstrussel som i Sverige, sier etterretningsleder Roger Berg til Trønder-Avisa

  • To ungdommer under 18 år på Innherred har 89 straffbare forhold på seg så langt i 2024.
  • Sju ungdommer under 20 år står bak til sammen 199 straffbare forhold fram til 20. august i år.
  • 44 saker knyttes til gjengangere under 20 år i Namdalen så langt i år.

– Jeg vil ikke gå så langt at jeg vil kalle det gjengdannelse, men at de finner hverandre, blir kamerater – og at de alle fleste har narkotikasaker på seg, det er det grunnlag for å si. Det betyr at de både bruker narkotika sjøl, og at de selger narkotika, sier etterretningsleder Roger Berg for politiet på Innherred og i Namdal.

Innherred inkluderer kommunene Steinkjer, Snåsa, Frosta, Inderøy, Verdal og Levanger.

Ifølge politiet henger det hele sammen med generelt mer uro, kriminalitet og aksept innad i ungdomsmiljøene. Flere skoler sliter med mye uro på skolene og vold.

De to gjengangerne som virkelig har jobbet hardt for å få flest mulige straffesaker under beltet, har gjort alt fra tyverier, narkotikabesittelse, grove tyverier, trusler mot offentlig person, skadeverk, trusler og vold, opplyser politiet.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.