I dag hedret Donald Trump de 13 soldatene som døde i den mislykkede tilbaketrekningen fra Afghanistan for tre år siden, sammen med familiene til de falne på et privat arrangement på Arlington National Cemetery.

Samtidig kom president Biden som er borte fra Det hvite hus for andre uke på rad med en pressemelding om merkedagen. New York Post skriver om saken.

Den 26. august 2021 detonerte Abdul Rahman al-Logari fra ISIS-K en selvmordsbombe utenfor Abbey Gate på Hamid Karzai internasjonale lufthavn, og drepte soldatene og nesten 200 afghanere.

Det hvite hus publiserte separate uttalelser fra Biden og visepresident Kamala Harris mandag, og presidenten hadde ikke planlagt noen offentlige arrangementer ettersom han tilbringer uken i strandhuset sitt i Rehoboth i Delaware. I forrige uke slappet han av i California etter sin tale på Demokratenes landsmøte, skriver The Post. Harris hadde heller ingen offentlige arrangementer på sin tidsplan mandag.

Trump-teamet har fordømt Biden og hans administrasjon for hvordan de håndterte evakueringen og kritiserte presidenten for aldri å hedre familiene til de omkomne tjenestemedlemmene i en offisiell seremoni.

Det private arrangementet i Arlington var ment å sette søkelyset på Biden og Harris’ roller i tilbaketrekningen, spesielt etter at Harris sa at hun var den siste personen i rommet da tilbaketrekningen ble beordret.

Kamala Harris mener Bidens beslutning var modig og riktig og sa i en uttalelse mandag:

– Som jeg har sagt, har president Biden tatt den modige og riktige beslutningen om å avslutte USAs lengste krig. I løpet av de siste tre årene har vår administrasjon vist at vi fortsatt kan eliminere terrorister, inkludert lederne av al-Qaida og IS, uten å sende tropper inn i kampsoner.

– Jeg vil aldri nøle med å iverksette de tiltak som er nødvendige for å bekjempe terrortrusler og beskytte det amerikanske folket og hjemlandet.

Gold Star-familiene har snakket med Trump tidligere. Flere familiemedlemmer, deriblant Christy Shamblin, gikk på scenen på det republikanske nasjonalkonventet for å snakke om Trumps respons på selvmordsangrepet i forhold til Biden-administrasjonens.

– Mens Joe Biden har nektet å anerkjenne deres offer, tilbrakte Donald Trump seks timer i Bedminster sammen med oss. Han tillot oss å sørge. Han tillot oss å minnes våre helter, sa Shamblin, som er svigermor til marinesoldaten Nicole Gee, på RNC.

Trump har hevdet at Biden-administrasjonens svakhet og den kaotiske tilbaketrekningen var en katalysator for andre land til å starte konflikter rundt om i verden. Han har kalt tilbaketrekningen det mest pinlige øyeblikket i USAs historie. Trump skrev på Truth Social mandag:

Grov inkompetanse – 13 DØDE amerikanske soldater, hundrevis av sårede og døde mennesker, AMERIKANERE og MILITÆRUTSTYR FOR MILLIARDER AV DOLLARER ETTERLATT.
Du tar ikke ut soldatene våre først, du tar dem ut SIST, når alt annet er gjort med suksess. Russland invaderte deretter Ukraina, Israel ble angrepet, og USA ble, og er, til latter over hele verden. DE FALSKE NYHETSMEDIENE FORBLIR TAUSE FOR Å BESKYTTE DEN VERSTE ADMINISTRASJONEN I VÅRT LANDS HISTORIE! MAGA2024.

Under den katastrofale debatten, hevdet Biden freidig at han var den eneste presidenten i dette århundret som ikke har hatt noen – i dette tiåret − som ikke har hatt noen tropper som har dødd noe sted i verden, slik [Trump] har hatt, skriver The Post.

Bemerkningen gjorde familiene til Kabuls Gold Star-familier rasende og flere uttalte at det var nok et bevis på at Biden ikke anerkjenner deres tap. Mark Schmitz som minstet sin sønn, marinekorporal Jared Schmitz, under tilbaketrekningen, sa til The Post den gangen:

Jeg måtte beherske meg for ikke å slå knyttneven rett gjennom TV-en. Jeg var mer enn forbannet, (og følte meg) respektløst behandlet. Det er alt vi noen gang har fått ut av denne presidenten.

Den unge kvinnen sammen med Trump er marinekorporal Kelsee Lainhart som ble lammet under selvmordsangrepet i Afghanistan for tre år siden.

Tilbaketrekningen fra Afghanistan: Biden-administrasjonen var uforberedt på det verst tenkelige utfallet

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.