Tre personer ble knivstukket på første dag av karnevalet i Notting Hill i London. Britisk politi minner publikum på at bare et mindretall av karnevalsgjengerne er kriminelle og voldelige.

En 32 år gammel kvinne er innlagt med livstruende knivskader. En mann på 29 er utenfor livsfare etter å ha blitt knivstukket, mens politiet fortsatt ikke hadde oversikt over tilstanden til en 24 år gammel, knivstukket mann

I en oppdatering klokken 21 lokal tid, legger politiet vekt på at det store flertallet av karnevalsgjengerne er fredelige mennesker. En million mennesker er ventet i løpet av de to dagene karnevalet varer.

Video fra karnevalsruten viser en overfylt gate med tendens til livsfarlig trengsel. En gruppe politifolk var inneklemt i folkemengden og folk ble klemt opp mot gjerder, uten muligheter til å komme seg bort. Andre videoer viser folk som må dras ut av mengden over barrikadene foran trappeoppganger og scener som minner om en zombieapokalypse.

Hos NTB finnes bare fire bilder fra årets arrangement. Alle er av barn i solskinn.

Sex-overgrep, narko, vold og ran

Politiet rapporterte at 15 politibetjenter var blitt angrepet, men uten alvorlige skader. 90 personer var på det tidspunktet pågrepet for ymse lovbrudd:

  • 10 angrep på utrykningspersonell
  • 18 tilfeller av ulovlig våpenbesittelse
  • 4 seksualforbrytelser
  • 26 narkotikaforbrytelser av ulik klassifisering
  • 4 i besittelse av ulovlig lystgass
  • 4 ran og 1 tyveri
  • 8 i besittelse av narkotika med salgsintensjon
  • 6 legemsbeskadigelser
  • 1 ordensforstyrrelse
  • 8 andre forbrytelser

Metropolitan Police opplyste tidligere at de har brukt måneder på å planlegge politioperasjonene i forbindelse med karnevalet i den multikulturelle bydelen Notting Hill. Mer enn 12 000 politifolk skal ha vært i sving.

Metalldetektorer og ransakingstillatelser

I lys av at det var allerede var blitt beslaglagt flere kniver i løpet ettermiddagen, og at en mann i 20-årene var blitt knivstukket, innførte politiet en spesiell ordning kalt Section 60 i hele karnevalsområdet fra klokken 18.05 til 02 om natten, lokal tid.

Section 60-fullmakten åpner for fri bruk av tilfeldige ransakinger innenfor et fastsatt område, såkalte stop and search. Nekter man å etterkomme politiordre om å fjerne maskering fra ansiktet, kan man arresteres.

Beslagene av ulovlige våpen skjedde til tross for at besøkende måtte gjennom metalldetektorer for å komme inn i bydelen der karnevalet holdes. Tiltakene har likevel foreløpig gitt noe bedre resultater enn i fjor, da det var åtte knivstikkinger, et machete-slagsmål og mer enn 300 arresterte. Men karnevalet fortsetter i dag, 26. august.

«Fredelig og trivelig»

I et innslag fra Sky News utpå ettermiddagen kunne reporteren melde om 38 arrestasjoner, en knivstikking og beslag av fire kniver, men forsikret om at det «sett under ett har vært en meget fredelig og trivelig dag» (but overall it has been a really peaceful and enjoyable day).

Til tross for kriminaliten, og i sterk kontrast til hvordan deltakerne under Tommy Robinsons fredelige Unite the Kingdom-markering i London ble omtalt, meldte London-borgermester Sadiq Khan på X om at karnevalet hadde bydd på «fantastiske scener» og at det er «en del av stoffet byen vår er laget av».

Samme formiddag som karnevalet startet, fant politiet i London det nødvendig å gå ut på X med en oppfordring til publikum om å melde fra om kriminalitet og vold, såkalte «hendelser».

– Flertallet kommer til karnevalet for å feire og kose seg. Dessverre ser et mindretall på det som en mulighet til å utøve kriminalitet, inkludert alvorlig vold. Hvis du har informasjon som kunne hjulpet oss til å stoppe en hendelse før den skjer, vennligst gi oss beskjed, eller ring Crimestoppers anonymt, heter det i innlegget.

Metropolitan Police har stengt for kommentarer under innlegg på X.

Under oppkjøringen til årets karneval ble butikkrutene i bydelen Notting Hill tradisjonen tro spikret igjen for å beskytte mot ruteknusing og innbrudd. Taggere gjorde det snart klart at rasister er uvelkomne til festen. (Foto: Privat/X)

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.