Politiet etterlyser mann med utseende fra Midtøsten for forsøk på overfallsvoldtekt. Mange tilfeller av knivstikkinger, ran og to personer med motorsag ranet en butikk i Trondheim.

I denne serien samler Document viktige nyheter innen kriminalitet, og først og fremst alvorlige hendelser fra uken som er gått, slik at alle får se med egne øyne omfanget av kriminaliteten i Norge.

Viktige saker:

  • Hevnaksjon i Trondheim: Politiet har satt inn store ressurser til etterforskningen. Tre menn er pågrepet etter et drapsforsøk natt til 11. august. Alle tre er i varetekt. Ytterligere to personer er siktet for å ha hjulpet til og skjult personer etter drapsforsøket. En av mennene er Jegir Delshad Yasin. Politiet mener det er en hevnaksjon. Både offeret og de siktede har vært involvert i tidligere straffesak. Politiet har funnet en kniv i vannet som er knyttet til drapsforsøket.
  • Marius Borg Høiby-saken: Saken har blitt vesentlig større etter omfattende avhør med ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland. Begge har anklaget ham for vold. Det famøse bildet av Borg Høiby i bar overkropp full av tatoveringer, med en pistol og flust av kontanter har gått verden rundt.
  • To menn i 40-årene pågrepet for barneekteskap i Oslo. Politiet hadde informasjon om et mulig bryllup med en brud under 16 år skulle skje torsdag 22. august. Det ble stoppet onsdag 21. august.

Mandag 19. august

(1) En person pågrepet etter knivhendelse på Grünerløkka. En person er pågrepet etter at en annen person natt til mandag skal ha blitt truet med kniv i en leilighet på Dælenenga i Oslo, som ligger på Grünerløkka. Politiet meldte om hendelsen 01.53.

(2) Skyting ved Hauketo i Oslo. En person er pågrepet etter at det natt til mandag ble avfyrt et skudd i området Hauketo i Oslo. Politiet melder at ingen er skadet, og at det er en relasjon mellom partene.

(3) Forsøk på overfallsvoldtekt i Moss: Politiet ut med signalement. Kvelden 15. august ble en kvinne overfalt av en mann i Carlbergskogen i Moss. Politiet har gått ut med signalement for å få tips.

«Ung mann/gutt, anslagsvis 16-25 år gammel, kanskje 175-180 cm høy, med utseende som fra Midtøsten. Svart hår som gikk ned mot øyebrynene. Fremsto som mørkkledd. Hadde en kniv med ganske kort blad. Hadde på seg mørke hansker.» skriver politiet.

Politiet har bedt alle som befant seg i Carlbergskogen torsdag 15. august i tidsrommet fra 1930-2130 melde fra til politiet.

(4) En elev ble skadet med skarp gjenstand kort tid etter skolestart på en videregående skole sør i Oslo. 

(5) Mann fra Oslo tiltalt for seksuelle overgrep mot 26 barn under 14 år. Tre av barna var ni år gamle. 

(6) Kvinne slått ned i Oslo sentrum – etterforskes som hatkriminalitet. – En av hypotesene vi jobber ut fra er om hendelsen er helt eller delvis hatmotivert, og saken er høyt prioritert. Tre har status som mistenkt i saken, sier politiadvokat Caroline Lieungh til Nettavisen.

Tirsdag 20. august

(7) Ålesund: Mann i 30-årene på sykehus etter stikkskader. Tre personer pågrepet. 

(8) Over 100 personer utsatt for omfattende svindel. Kvinne utga seg for å jobbe for Interpol og tok kontakt med tidligere svindelofre og hevdet de skulle få tilbake pengene. Kvinnen sier hun selv ble overbevist til å tro hun jobbet for Interpol.

(9) Jæren: Mann siktet for ulovlig befatning med eksplosiver. Det ble funnet en mistenkelig gjenstand på Vikeså i Rogaland. Deretter ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for ulovlig befatning med eksplosiver.

(10) To tenåringsgutter tiltalt for gruppevoldtekt av en jente på under 14 år. 

(11) To menn siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Skien er nå løslatt. En mann på 21 år og en mann på 24 år er siktet for drapsforsøk mot en mann i 20-årene, som ble kritisk skadd og fikk livreddende behandling. Nå er imidlertid begge to løslatt.

(12) Polsk statsborger i 30-årene pågrepet på Sandefjord Lufthavn, Torp. Den polske mannen hadde stjålet nøklene til taxien han satt i, han var utagerende da politiet ankom stedet og slo og truet politiet. Mannen er bosatt i Buskerud.

(13) Ungdommer ranet på Ensjø i Oslo. Ungdomsskoleelever skulle selge varer på Ensjø, men endte med å bli utsatt for ran.

(14) Mann truet politiet med kniv i Haugesund. Politiet brukte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på mannen.

(15) Idrettsleder i 30-årene pågrepet for barneporno. Det er mistanke om flere fornærmede barn.

Onsdag 21. august

(16) Mann tiltalt for drapsforsøk på toåring – kvinne tiltalt for mishandling. 

(17) Svensk politi kan få patruljere i Norge for å bekjempe gjengkriminalitet. – Vi vil legge til rette for at politiet i større grad kan ha felles operasjoner og felles patruljering med svensk politi. Det er noe politiet har signalisert selv at de ønsker, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

(18) Mann tiltalt for voldtekt av barn, samt lastet ned videoer som viser overgrep av barn så unge som ett til to år.

(19) Mann i 20-årene stakk av fra fengslingsmøte i Kristiansand. 

(20) To pågrepet i politiaksjon mot mistenkt barneekteskap i Oslo. To menn i 40-årene er pågrepet i en politiaksjon mot et mistenkt barneekteskap som skulle finne sted i Oslo torsdag.– Politiet hadde informasjon om at et mulig bryllup, med en brud under 16 år, skulle finne sted torsdag kveld. Politiet ser alvorlig på barneekteskap, og det ble derfor viktig å avverge en slik mulig hendelse, skriver Martin Strand i en epost til VG.

Torsdag 22. august

(21) Mann slått med flaske og ranet i Oslo – to pågrepet. To personer er pågrepet etter en mann i 40-årene natt til torsdag ble ranet på Grønland i Oslo. Mannen ble slått med flaske og fratatt en lommebok. De mistenkte er begge menn i 20-årene.

(22) Mordbrann i Lørenskog: Brann i et bolighus uken i forveien etterforskes som mordbrann etter det ble kastet brannbomber inn i huset. Mannen som fikk brannbomben over seg var våken, og advokat sier de hadde englevakt.

(23) Elev gikk mot politiet med kniv i Lillehammer. Politiet kom til stedet grunnet melding om utagerende elev. Han gikk mot politiet med en kniv.

(24) Knivstikking i Oslo – Groruddalen: En mann har fått skader ette en mulig knivstikking i Groruddalen i Oslo. Den skadede ønsket ikke å snakke med politiet. – Det er brukt en skarp gjenstand. Vi vet ikke hva. Vi har bare en skadet person, som ikke vil snakke med oss, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til NTB.

Fredag 23. august

(25) Mann knivstukket i Stavanger – en pågrepet. En mann ble natt til fredag knivstukket på Hundvåg i Stavanger.

(26) To maskerte menn med motorsag stjal fra butikk og stakk av fra politiet. En mann og en kvinne tok seg inn i en butikk i Trondheim og stjal øl. De var maskerte og hadde med motorsag. Etterpå stakk de av fra politiet i en stjålet bil. Politiet fikk melding om butikktyveriet på Klæbu klokken 07.26 fredag morgen, skriver Adresseavisen. Tyvene er en mann og en kvinne i 30- og 40-årene.

– Vi er usikker på om den (motorsagen) ble brukt til å true med, eller om den var en trussel i seg selv, sier operasjonsleder Øystein Volden i Trøndelag politidistrikt. Kort tid etter fikk politiet melding om at to personer prøvde å stjele en bil fra et hus i nærheten. – Det ble et basketak, og en kvinne i 30-årene ble utsatt for vold på den private adressen, sier Volden. Bilen ble ikke stjålet, men politiet opplyser at de to kjørte av gårde i en bil de hadde i utgangspunktet, som ble meldt stjålet for noen dager siden. Politiet jaktet etter de to med væpnede styrker.

(27) To nordmenn pågrepet i narkotikasak i Frankrike. Det ble funnet 2,1 tonn cannabis i seilbåten deres. De to pågrepne er en mann på 41 år, og en på 56 år.

(28) De to «søstrene fra Bærum» tiltalt for terror. De to IS-søstrene fra Bærum er tiltalt for deltagelse i terrorgruppen IS. De er tiltalt blant annet for  å ha forsøkt å få flere kvinner i Norge til å reise til Syria.

(29) Blotteproblem i Moss: Politiet ber publikum om å filme eller ta bilde om blir utsatt. – Så dersom man har anledning, bør man forsøke å ta et bilde og/eller filme vedkommende, som et bevis i saken overfor oss, sier han.

Lørdag 24. august

(30) To menn slått og truet med kniv i Bergen. Politiet har søkt etter tre tenåringer.

(31) Kvinne til sykehus etter partnervold. En mann er pågrepet og siktet for kroppskade mot sin kjæreste i Bergen.

(31) Politiet mistenker at brann i Fana var påsatt

(32) Fire tenåringer pågrepet etter å ha gjennomført to ran og et ransforsøk i Oslo sentrum. Offer er blitt slått. To gutter på 14 år, en gutt på 15 og en på 18 år er mistenkt og pågrepet for ranene og ransforsøket. Det er unge gutter som er utsatt for ranene, opplyser politiet.

– I løpet av den siste timen har politiet fått melding om to gjennomførte og ett forsøk på personran, skriver Oslo politidistrikt i politiloggen.

(33) Mann alvorlig skadet etter slåsskamp og kollisjon i Oslo. 

(34) Mindreårig gutt truet mann med kniv i Bergen. Gutten er innbrakt av politiet. Kniven ble funnet i en søppelbøtte like ved der hendelsen skal ha skjedd.

(35) To menn slått med balltre ved utested i Farsund. 

(36) To menn mistenkt for seksuelt krenkende adferd mot kvinne i Grimstad. Rundt 3-tiden natt til søndag ble to menn pågrepet mistenkt for seksuelt krenkende adferd og kroppskrenkelse mot en kvinne i Grimstad sentrum.

(37) Mann innlagt på sykehus etter voldshendelse i Drammen. Volden skal ha skjedd på en privatadresse rundt kl. 04.30.

(38) Mann og kvinne siktet for å ha tent på tomannsbolig i Drammen. En kvinne i 30-årene og en mann i 20-årene er pågrepet.

(39) Horten: Tenåring med kniv ble pågrepet av politiet, han nektet å legge vekk kniven og fikk dermed elektrosjokk av politiet.

Søndag 25. august

(40) Person stukket med nøkkel ved Lakkagata skole i Oslo. Slagsmål mellom to personer. Det var melding om mulig knivstikking, men det var en nøkkel.

(41) To damer i 60-årene anmeldes for tagging i Trondheim. Politiet fikk melding om to damer som hadde med seg sekk og sprayflasker og tagget i en undergang.

 

Dette er tidligere ukers oversikt over kriminaliteten i Norge.

Ukens verste krimhendelser: Fem ungdommer banket opp 50-åring; mann voldtok åtte unge barn

Ukens verste krimhendelser: Truet med skytevåpen; mann jaget med machete; ran med øks

Uken i Krim-Norge: Voksen mann med kniv truer 8-åring på asylmottak

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.