Rasistisk graffiti i Birmingham med teksten «No whites» og «No whites allowed» blir etterforsket av politiet.

Graffitien dukket opp på tre steder i bydelen Alum Rock i forrige uke, skriver The Telegraph.

Overvåkningskamera viser en figur i typisk hettegenser som utfører den ene grafittien.

Etter å ha sett ut til å sjekke om han blir overvåket, sprayer han «No whites» på veggen før han raskt forlater stedet.

West Midlands Police etterforsker saken, og sier at det ikke er noe som tyder på at samme person har stått bak alle de tre rasistiske grafittiene. Det er altså flere som holder på med slik virksomhet, hvis politiet har rett.

Grafittien som fanges på film er utført rett ved en barneskole.

Naveed Sadiq (48), en «samfunnsaktivist», hevdet at graffitien var et ledd i et forsøk på å skape rasistiske spenninger i området. Han tror ikke gjerningene er utført av de flotte folkene i Birmingham.

Mange fra lokalsamfunnet sier at dette er noen utenfra, dette er ikke noen fra lokalsamfunnet. Det er forferdelig. Vi er et samfunn som inviterer alle. Det er det som er hensikten med å komme til Storbritannia, å leve side om side og respektere hverandre.

Jeg kan ikke se for meg at noen fra vårt lokalsamfunn vil gjøre det [graffitien]. Folk ønsker å gi oss dårlig presse. Folk vil si at vi er lite imøtekommende.

En av grafittiene er halvannen kilometer fra et sted hvor maskerte muslimer samlet seg med Allahu Akbar-rop da de ventet på en demonstrasjon i forbindelse med Southport-drapene.

Da det ikke dukket opp noen demonstranter valgte de i stedet å angripe tilfeldige personer på puber i nærheten. Også journalister ble angrepet.

Muslimske gjenger angriper briter og journalister: – Vi ble jagd vekk

Ikke alle vil vel oppfatte slik opptreden som så veldig imøtekommende. Alum Rock i Birmingham er omtalt som en «no-go zone», og det er ikke anbefalt at folk drar dit.

Også i 2017 ble en lignende grafitti oppført i samme området, men da med tidsbegrensning: «No whites allowed after 8pm».

Offisiell statistikk viser at på ett år fra midten av 2022-23 opplevde britene en netto immigrasjon på 622.000 personer.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.