Skribent George Gooding har stått bak legitim kritikk av norske medier flere ganger. Selv ikke hos Nettavisen og deres eier Amedia er det derimot populært å snakke pent om Donald Trump.

Nå begynner NTBs USA-dekning å irritere kundene

I en kommentar forsikrer Gooding først at «Trump er en usympatisk, ufyselig person, som jeg alltid har ment ikke egner seg i rollen som landets øverste leder. Han er den klassiske definisjonen på ‘idiot’, en som ikke forstår seg på politikk».

Han påpeker likevel at etablerte massemedier også sprer usannheter, blant annet om Trump:

Når pressen sprer desinformasjon og konspirasjonsteorier, er det ekstremt ødeleggende for samfunnet og for tilliten i befolkningen generelt. Den falske konspirasjonsteorien om at Russland konspirerte med Donald Trumps valgkampanje er muligens historiens mest spredte falske konspirasjonsteori — og den er altså spredt av pressen, ikke av noen ubetydelige trollkontoer på X. Likevel har pressen gitt seg selv immunitet fra å måtte forklare seg om hvorfor de spredte slike konspirasjonsteorier. Når det blir for åpenbart at det er tullball, går pressen bare videre til neste konspirasjonsteori, og fortsetter å forkle det som nyheter.

Tale til nasjonen fredag 23. august

For bare noen uker siden hevdet massemediene at Joe Biden var helt frisk og i god mental og fysisk form. Dette har de nå glemt, mens de nesten ukritisk hyller erstatteren Kamala Harris.

Robert F. Kennedy jr. kunngjorde nylig at han trekker seg fra kampen om Det hvite hus, og stiller seg bak Trump fremfor Harris i mulige vippestater. Hos Nettavisen mener George Gooding at det finnes gode grunner til at RFK har gjort dette. Kennedy protesterer mot et udemokratisk sinnelag hos sitt tidligere parti:

Gjennom hele valgkampen så langt har RFK erfart at det er Demokratene – ikke Trump – som stadig har forsøkt å sabotere ham, spesielt med tvilsomme søksmål for å forhindre ham i å komme på valglistene. RFK er derfor tydelig på at det er Demokratene som utgjør den største – ikke den eneste, men største – trusselen mot demokratiet i USA, ved deres korrupte bruk av makt, sensur og udemokratiske metoder for å vinne valg. Trusselen fra Demokratene er størst fordi pressen, etterretningsmiljøene, rettsvesenet og statsforvaltningen i USA sveiser seg sammen med Partiet – Demokratene – til en stat innenfor staten, når det egentlig er meningen at disse skal kontrollere hverandre. Nesten alle jurister, byråkrater og ledere innenfor etterretning og justissektor stemmer på og støtter Demokratene, og denne støtten har blitt stadig mer hemningsløs.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.