Den franske EU-parlamentarikeren Sandro Gozi truer i et intervju med den italienske avisen La Reppublica, med å stenge det sosiale nettverket X – tidligere og bedre kjent som Twitter – i hele EU dersom plattformen ikke overholder EUs lov om digitale tjenester.

Demontering i hele EU

– Hvis ikke Elon Musk overholder de europeiske reglene for digitale tjenester, vil EU-kommisjonen be kontinentale operatører om å blokkere X eller i det mest ekstreme tilfelle, pålegge total demontering av plattformen i hele EU. 

Det er viktig å huske at loven om digitale tjenester, Digital Services Act, har som mål å gjøre digitale plattformer og sosiale nettverk ansvarlig for innhold som kan være skadelig for internettbrukere, for eksempel hatytringer og feilinformasjon.

Vold forkles som ytringsfrihet

Blant Gozis påstander er at vold på nett alltid fører til vold utenfor nettet og at ytre høyre forkler volden som ytringsfrihet.

– Full støtte til Thierry Breton:

Sandro Gozi er valgt inn i Europaparlamentet på Emmanuel Macrons liste. Han er sekretær for European Democratic Party.

Elon Musk svarer på EU-sjefens advarsel med frekk meme

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.