Britiske Labours skandinaviske søsterpartier Arbeiderpartiet (Ap), Sveriges Socialdemokraterna og det danske Socialdemokratiet sitter alle stille i båten, mens Labour herjer i Storbritannia.

I anledning Labours «operasjon tidlig daggry» (Operation Early Dawn) hvor de fengsler vanlige folk for å uttrykke sin frustrasjon over innvandringspolitikken eller islam på sosiale medier, og samtidig slipper ut farlige kriminelle for å gjøre plass til dem i fengsel, spurte Document Arbeiderpartiet om de hadde noen kommentar til det søsterpartiet deres holder på med.

Lørdag formiddag sendte Document følgende spørsmål til kommunikasjonsansvarlig i Arbeiderpartiet:

«I lys av de siste ukers hendelser i Storbritannia lurer Document på hva Arbeiderpartiet syns om Keir Starmer og Labours Operation Dawn? Er dette noe AP støtter eller ser kritisk på?»

Mandag kveld, etter purring, kom svaret: «Arbeiderpartiet har ingen kommentar til Labour sin Operation Early Dawn».

De kan altså ikke svare på om de stiller seg kritisk til et nabolands maltraktering av ytringsfriheten, i dette tilfellet av deres eget søsterparti.

At Arbeiderpartiet ikke vil svare på et så viktig spørsmål er bekymringsverdig. Et parti som hevder å være opptatt av frihet, demokrati og ytringsfrihet skulle svart utfyllende hva de tenker om et regime som arresterer egne innbyggere for det skrevne og talte ord.

Så mye for «mer åpenhet og mer demokrati».

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.