Den nordirske lojalisten Dee Stitt varetektsfengslet, anklaget for å ha oppfordret til hat i et Facebook-innlegg.

Lojalist betyr at man ønsker at Nord-Irland skal tilhøre Storbritannia. Stitt skal blant annet sagt at islam er en ond religion.

Starmer styrer med en hård hånd. Stitt ble arrestert på Belfast City Airport etter at han kom hjem fra en familietur.

Tiltalen gjelder et kopiert og limt Facebook-innlegg som oppfordret til protester som svar på drapet på tre unge jenter i Southport, ifølge The Irish Times.

Han er tiltalt for å ba publisert materiale på Facebook 31. juli som var «truende, krenkende eller fornærmende i den hensikt å oppildne til hat eller vekke frykt».

Tiltalen gjelder kun én post, hvor Stitt oppfordret beboere i Nord-Irland til å delta på demonstrasjonene etter drapene på de tre småjentene i Southport.

The Irish News siterer hva Stitt skrev på Facebook om hvorfor folk burde delta i demonstrasjonene.

Det er det kristne Vesten som er under beleiring når barn ikke er trygge (på) de stedene vi sender dem for å uttrykke lykke, glede og moro.

Myndighetene vil ikke hjelpe. Politiet er maktesløse. Hvor vil du være?

Og hva kan du si til dine barn i årene som kommer når vi hadde én sjanse til å stoppe spredningen av «det onde islam».

I dagens Storbritannia blir man altså arrestert og tiltalt for å ytre noe som en stor del av befolkningen i Europa er enige i.

I sosiale medier får Stitt mye støtte, også fra velkjente folk. Men TR er langt i fra den eneste som gir utrykk for misnøye.

34 personer er nå pågrepet etter Southport-drapene. I retten innrømmet etterforskningslederen for politiet at Stitt ikke kan knyttes til noe av uroen i Belfast, og at Stitt ikke hadde oppfordret noen til å bruke vold, melder ITV.

Men dommeren viser ingen nåde, og Stitt er også nektet kausjon.

Dommer Keown avslo Stotts kausjonssøknad og sa at «vi har sett konsekvensene av ord som dette i løpet av de siste ukene».

Man trenger ikke være enig i uttalelsene hans. Stitt er kanskje ikke mors beste barn. Men er dette virkelig noe for politiet?

Slik er det i dagens Storbritannia.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.