Jakob Asserson Ingebrigtsen leverte et nytt fantomløp da han stormet inn til 7.17,55 og ny verdensrekord på 3000 meter i polske Chorzów søndag.

– Det er en fantastisk følelse. Det var en utrolig digg følelse å få stoppe og slappe av. Alt annet enn en 1500 meter er en prøvelse mentalt. Det er vanskelig å beskrive. Det er sinnssykt rått, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Lysharen var satt til 7.20,65. Det er to hundredeler raskere enn den forrige verdensrekorden på distansen. Den tilhørte Daniel Komen og lød 7.20,67.

– Jeg var livredd for at lyset skulle ta meg igjen på oppløpet. Det er vanskelig å ha en følelse av farten når man har såpass mye syre i beina. Hva hvis jeg treffer en vegg? Det er sånn man risikerer, men heldigvis skjer det veldig sjeldent, fortsatte Ingebrigtsen.

– Han gjør det umulige mulig. Det er altså så spinnvilt. 7.17.55. Han får det til å se lekende lett ut. Dette hadde vi aldri sett for oss, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Ingebrigtsen har vist formidable takter denne sesongen, og kort tid før OL noterte han supertiden 3.26,73 på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Monaco.

I Paris-OL endte imidlertid finalen på 1500 meter med fadese for fenomenet fra Sandnes. På oppløpet ble han passert av både Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse, og den norske storfavoritten måtte dermed nøye seg med 4.-plass. Noen dager senere slo han voldsomt tilbake med et suverent OL-gull på 5000 meter.

For bare få dager siden fikk Ingebrigtsen revansj mot Hocker da han vant 1500-meteren i Lausanne. 5. september er det duket for en ny duell mellom Hocker og Ingebrigtsen i Zürich. Da stiller også Nuguse og Kerr til start. Det samme gjør Narve Gilje Nordås, som valgte å trekke seg fra stevnet i Lausanne.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.