Tysklands statsminister Olaf Scholz holder en 3D-printet byste han har fått i gave under et besøk hos Hasso Plattner-instituttet i Potsdam den 23. august 2024. Foto: Sebastian Christoph Gollnow / DPA via AP / NTB.

Hvor mye sand er det igjen i timeglasset til Olaf Scholz? Skal man tro sjefredaktøren for Bild, Marion Horn, er det ikke mye, og den renner fort ut. Scholz har igjen sagt at terror må møtes med lovens strengeste straff. Men nå er gode råd dyre; tyskerne har hørt det før.

Men jeg kan også love Dem at hvis dette igjen bare var ord uten avgjørende handling, vil vi minne Dem på dette hver dag frem til valget!

1. september er det valg i Thüringen og Sachsen, og SPD skraper bunnen:

Statsminister Olaf Scholz’ sosialdemokratiske parti SPD fikk en oppslutning på bare 7 prosent i Sachsen og 6 prosent i Thüringen – farlig nær sperregrensen på 5 prosent.

Denne målingen var før Solingen. Politikerne snakker ut i været som om de ikke tror at velgerne husker. De har neppe glemt Mannheim, som kostet en politimann livet. Igjen er det dødelige overfall i det offentlige rom.

Velgerne vet svaret: Politikerne lukker øynene og håper problemene forsvinner. Men det gjør de ikke, og velgerne forstår mer enn politikerne og medier flest liker. De forstår sammenhengen mellom 12-åringer som deltar i ran i Oslo, 93 ungdommer under 18 som på åtte måneder har deltatt i likvidasjoner i Sverige – og all knivstikkingen.

Redaktøren i Bild forlanger målbare verktøy:

▶︎ En omfattende oppgradering av sikkerhetsstyrkene med betydelig flere politifolk og utstyr med det nyeste innen teknologi. De nødvendige midlene til dette må stilles til rådighet umiddelbart av finansministeren.

▶︎ Vi trenger en «nulltoleransepolitikk», slik man med hell innførte i New York på 1990-tallet. Det betyr harde tiltak mot alle typer kriminalitet, massivt politioppbud og et høyt ransakingstrykk.

▶︎ Forbud mot kniver i det offentlige rom, håndhevet gjennom kontroller. Ved lovbrudd, pågripelse og varetektsfengsling frem til en rettsavgjørelse foreligger.

▶︎ Omfattende digitale etterforskningsmuligheter for politiet og etterretningstjenestene, slik at vi endelig kan avslutte vår pinlige avhengighet av USA.

▶︎ Et rettsvesen som fullt ut benytter seg av strafferammer og utlendingsmyndigheter som konsekvent tilbakekaller oppholdstillatelser i slike saker.

▶︎ Sømløs video-overvåkning på alle offentlige festivaler og jernbanestasjoner, samt en gjennomgang av ungdomsstraffeloven.

Dorn spør seg hvorfor Tyskland under Helmut Schmidt klarte å knekke RAF, men i dag står maktesløs. Kan det ha noe med målgruppene å gjøre – delinkventene? Lider myndighetene av berøringsangst?

I så fall er det bare et tidsspørsmål før de blir skiftet ut. De andre partiene fabler om å forby AfD. Det er samme toner i Storbritannia, Frankrike og USA.

De leker med ilden.

I Tyskland behandler de andre partiene AfD som spedalske.

Men hvis de ikke klarer å løse problemene, ender det med at AfD vil styre delstater alene.

Det er nesten så vi hører at hun anbefaler Donald Trump.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.